Turski velikan ne štedi: Otkrivene plate Dušana Tadića i Dominika Livakovića u Fenerbahčeu

Pojačanja u Istanbulu

Turski velikan ne štedi: Otkrivene plate Dušana Tadića i Dominika Livakovića u Fenerbahčeu

Midhat Šljivak

Turski velikan Fenerbahče protekle noći je završio dva velika transfera. Novi članovi istanbulskog velikana postali su kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić i prvi golman selekcije Hrvatske Dominik Livaković. Tadić je već stigao u Istanbul, ubrzo će tu biti i Livaković, a poznato je i koliko novca će uzeti Feneru na godišnjem nivou.

Fenerbahče se ne šali kada su u pitanju veliki potpisi ove sezone. Napravio je istanbulski tim pravu balkansku koloniju, pa su nakon Edina Džeke u svoj tim doveli kapitena Srbije Dušana Tadića i prvog golmana selekcije Hrvatske Dominika Livakovića.

Tadić je sinoć sletio u Istanbul i ubrzo će zvanično postati član Fenerbahčea kojeg je odabrao ispred gradskog rivala Bešiktaša i bogate ponude iz Saudijske Arabije.

Srbin u Fener stiže kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s nizozemskim velikanom Ajaxom. Odbio je bogatiju ponudu iz Saudijske Arabije, a u istanbulskom timu će igrati za 3.5 miliona eura po sezoni.

Nešto manju platu u Turskoj će imati hrvatski golman Dominik Livaković. On je dogovorio platu od 1.8 miliona eura po sezoni, a za njegov transfer izdvojit će 9.5 miliona eura.

Oglasi

Istanbulski velikan želi nakon 10 godina vratiti titulu prvaka Turske u svoje vitrine. Fener je odlučio dovesti ogromna pojačanja kako bi napali gradskog rivala Galatasaray i vjerovatno se neće zaustaviti na igračima koje su doveli.

Brazilski štoper Rodrigo Becao naredni je koji dolazi u Istanbul i on će pojačati defanzivni dio ekipe, a očekuju se dolaski i dvojice turskih reprezentativaca Cengiza Undera i Merta Muldura

Uz Džeku u klub je stigao Sebastian Szymanski iz moskovskog Dynama za gotovo 10 miliona eura, Gustavo Henrique iz Flamenga za milion i po, te Ryan Kent i Alexander Dijku kao slobodni igrači.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fenerbahče silno želi titulu prvaka Turske. Posljednji trofej su osvojili 2014. godine i predsjednik Ali Koč čini sve da bi klub ponovo preuzeo tron turskog fudbala.

Top Komentari

ratip irats
Tadic 3,5 mil po sezoni, a Livakovic, po novinaru "nesto" manju platu od 1,8 mil!? Ovo nije "nesto" manju, nego duplo manju!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi