I sam golman se čudi šta mu se desilo: Livaković je u istanbulskom derbiju očekivao sve osim ovo

Mnogi su ostali razočarani

I sam golman se čudi šta mu se desilo: Livaković je u istanbulskom derbiju očekivao sve osim ovo

Admin Čaušević

Dominik Livaković se našao u startnoj postavi Fenerbahcea za veliki derbi protiv Galatasaraya. Meč je okonačan rezultatom 0:0, a zanimljivo da hrvatski golman uopšte nije imao posla.

Tokom same analize i najava utakmice za očekivalo se da će Livakovića imati pune ruke posla međutim desilo se suprotno.

I vjerovatno će se i sam hrvatski golman začuditi zbog pomalo nevjerovatnog statističkog podataka pošto je Galatasaray imao samo jedan šut u okvir gola.

S obzirom da su na drugoj strani bili opasni pojedinci kao što su Icardi i Ziyech, Livaković je sigurno planirao da bude primoran na odbrane opasnih šuteva.

Međutim desilo se suprotno pošto u prvom poluvremenu Livaković praktično nije bio u kadru, a u nastavku je imao potrebu intervenisati samo jednom.

Oglasi

Bilo je to sredinom drugog dijela nakon opasnog centaršuta poslije faula na lijevoj strani. 

Zanimljivo i da Fenerbahce uopšte nije prijetio pa je najbolji napad prvenstva Turske derbi sa Galatasarayjem okončao bez šuta u okvir gola.

Od tzv. interkontinentalnog derbija se očekivalo zaista mnogo, posebno se to odnosi na neutralne ljubitelje fudbala, međutim stiglo je veliko razočarenje.

Meč na Sukru Saracoglu je bio toliko "zanimljiv" da je u turskim medijima glavna tema incident nastao u tunelu stadion prije same utakmice.

Naime, Ali Yigit Buruk, sin trenera Galatasaraya, Okana Buruka, nije imao potrebnu akreditaciju kada je krenuo da uđe u svlačinicu kada je došlo do tuče.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ipak, nakon što su se tenzije smirile Aliju je dozvoljeno da uđe u svlačinicu, a trener Galatasaraya je sve nazvao kao provokaciju.

Podjelom bodova nije se promijenilo ni stanje na tabeli. Fenerbahce i Galtasaray imaju po 44 boda, s tim da su "žuto-plavi" prvi zbog bolje gol-razlike.

Top Komentari

rekordmeister
j*bo vas Livaković više, naporni ste s njim
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti