Mnogo naboja i nervoze, a malo fudbala: Fenerbahče i Galatasaray podijelili bodove
Fenerbahce i Galatasaray remizirali u velikom istanbulskom derbiju.

Nula u derbiju

Mnogo naboja i nervoze, a malo fudbala: Fenerbahče i Galatasaray podijelili bodove

Eldar Ganibegović

Derbi 18. kola, ali i cijelog dosadašnjeg dijela sezone igrali su večeras na Sukru Saracoglu stadionu Fenerbahče i Galatasaray, te u sjajnoj atmosferi, ali ne tako dobroj fudbalskoj predstavi, podijelili bodove odigravši 0:0.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli niti jedan jedini šut u okvir gola. Viđeno je samo dosta nervoze i naboja, kako na terenu, tako i na tribinama.

Vrijedi tako izdvojiti jedan duel Edina Džeke i Maura Icardija, dvojca koji sa po 12 golova dijeli vrh liste strijelaca u Super Ligi.

Kapiten Fenerbahčea napravio je jedan faul, a onda se ljutio što njemu nije sviran u istoj akciji, nakon čega je imao šta da mu kaže Icardi. Nije mu Edin Džeko ostao dužan i nadmenom Argentincu je zatvorio usta.

Drugo poluvrijeme je donijelo neke šanse i pokušaje. Szymanski je u 61. minuti potegao, ali lopta odlazi tik pored stative gostujućeg gola.

Oglasi

Nakon toga je jedan slab pokušaj imao Edin Džeko, da bi samo minut nakon toga Mauro Icardi bio u velikoj prilici. Šutirao je glavom, ali pored gola.

Dojam je da je sudac Kardešler bio dosta blag na kriteriju, odnosno i za male kontakte je svirao prekršaje i nije toliko puštao grublju igru, a podijelio je i sedam žutih kartona. 

Naš Edin Džeko igrao je do 93. minute, no nije imao neku ozbiljniju šansu za postizanje pogotka. Probao je u posljednje dvije-tri minute trener domaćih s Batshuayijem, no nije Belgijanac imao vremena da nešto više napravi. 

Imat će priliku Edin Džeko i Fener da učinak i dojam poprave za pet dana. Naime, u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije, isti protivnici 29. decembra igrat će finale Superkupa Turske i biti će to šansa za Edina Džeku da osvoji prvi trofej s Fenerom i generalno u Turskoj, nakon što je trofeje osvajao u Njemačkoj, Engleskoj i Italiji. 

Nakon ove utakmice istanbulski rivali sa po 44 boda ostaju na vrhu Super Lige, a Džeko i Icardi sa po 12 golova na vrhu liste strijelaca.

Super Lig, 18. kolo:

Fenerbahče - Galatasaray 0:0

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fenerbahce: Livaković, Osayi-Samuel, Djiku, Jayden, Ferdi, Crespo, Kahveci, Szymanski, Under, Tadić, Džeko.

Galatasaray: Muslera, Nelsson, Abdulkerim, Bans, Boey, Torreira, Kerem D., Ziyech, Kerem A., Mertens, Icardi.

Top Komentari

velez mo
Mostarski derbi je za ovaj El Clasiko,300 faulova,nemogu 2 pasa svezati,prvi sut na go u 70 toj minuti,sramota sta je najveci Turski derbi
1 0
K79
jbt ne sjećam se kad sam gledao goru utakmicu užas i sramota pravi seljački fudbal ono lopta može proći al on neće! fujjjj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti