Sijevaju iskre u Istanbulu: Nadmeni Icardi imao je šta da kaže Džeki, ali mu je Edin zatvorio usta

Dosta naboja u velikom derbiju

Sijevaju iskre u Istanbulu: Nadmeni Icardi imao je šta da kaže Džeki, ali mu je Edin zatvorio usta

Eldar Ganibegović

Igra se u ovim momentima istanbulski derbi između Fenerbahčea i Galatasarayja, a u prvih pola sata utakmice osim tenzija i nervoze, te dobrog navijanja, ništa drugo nismo vidjeli.

Derbi 18. kola i uopšte dosadašnjeg dijela sezone od 17 sati na Sukru Saracoglu stadionu u Istanbulu igraju Fenerbahče i Galatasaray.

Dva su to tima koja su ovu utakmicu sa po 43 boda na vrhu tabele dočekala ovu utakmicu, te je naboj zaista nevjerovatan.

Bilježnica za šanse i udarce u okvir gola je prazna, no zato naboja i "fajta" ne fali na terenu, a možemo primijetiti da je itekako emotivan na terenu i Edin Džeko.

Dijamant je u jednom navratu bio u žestokoj raspravi sa sudijom nakon što je udaren laktom po licu i nije dobio očigledan prekršaj.

Nedugo zatim ponovo u centru pažnje Edin Džeko, a bio je u sukobu s Maurom Icardijem, prvom violinom gostujuće ekipe.

Oglasi

Kapiten Fenerbahčea napravio je jedan faul, a onda se ljutio što njemu nije sviran u istoj akciji, nakon čega je imao šta da mu kaže Icardi.

Nije mu Edin Džeko ostao dužan i nadmenom Argentincu je, makar u ovoj situaciji, zatvorio usta. Sigurno da nas očekuje još dosta ovakvih duela do kraja utakmice. Pravo je čudo da još niko nije dobio žuti karton.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, Edin Džeko i Mauro Icardi su sa po 12 golova prvi strijelci lige. Za petama im je Thiam iz Kayserija koji je postigao jedan manje. 

Ostaje da vidimo da li će neko od njih dvojice večeras postići pogodak ili pogotke i osamiti se na vrhu liste strijelaca. Nadamo se da će to biti Edin Džeko. 

Top Komentari

Ham0
Utakmica gora nego u prvoj ligi Federacije
5 1
NulaSedamJedan
Sad baš hocu da napišem da je jako negledljiva tekma. Zvižduci, naboj, valjanje…
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi