Dinamo i Zagreb su za njega prošlost, ono što je Livaković sinoć doživio pokazalo je sve!

Nije mu dugo trebalo

Dinamo i Zagreb su za njega prošlost, ono što je Livaković sinoć doživio pokazalo je sve!

Endin Čaušević

Fudbaleri Fenerbahčea sinoć su u gostima deklasirali Pendikspor sa 5:0 na krilima sjajnog Edina Džeke. No, meč je obilježio i Dominik Livaković s nekoliko fantastičnih odbrana, a upravo se Hrvat našao u centru pažnje kada je sudija označio kraj utakmice.

Fenerbahče je nastavio nevjerovatnu seriju i upisao i desetu pobjedu u prvenstvu iz isto toliko mečeva, te se nalazi na vrhu tabele turske Superlige s maksimalnih 30 osvojenih bodova.

Gosti iz Istanbula briljirali su protiv Pendikspora, a posebno se to odnosi na Edina Džeku koji je postigao hat-trick u drugom poluvremenu za svega 22 minute i izjednačio se s Maurom Icardijem na vrhu liste strijelaca s deset golova.

Međutim, pored Džeke ponovo je odličan bio i Livaković koji se vratio u sastav nakon lakše povrede zbog koje nije branio prije nekoliko dana na meču Konferencijske lige protiv Ludogoretsa.

Livaković je imao nekoliko sjajnih odbrana i ponovo je sačuvao svoju mrežu netaknutom, ali i pokazao još jednom kakvog golmana je Fener dobio.

Oglasi

Iako su se mnogi pribojavali da li će se dojučerašnji golman GNK Dinamo Zagreb uklopiti u novi tim i opravdati uloženi novac Livaković je već sada mnoge ostavio bez teksta jer za manje od dva mjeseca napravio je i više od toga.

Livaković se odlično uklopio u ekipu, a kakav status ima kod navijača vidjelo se sinoć. Kada je prišao tribini gdje su bili Fenerovi navijači hrvatski golman je dobio nevjerovatne ovacije što je snimila i kamera, a njegov osmijeh na licu sve je rekao.

I ovaj 28-godišnjak je očito itekako sretan u novom klubu i svi strahovi koje je imao i da li će imati status kao u zagrebačkom Dinamu su sada iza njega, a podrška koju ima od saigrača i navijača je nevjerovatna što su scene nakon sinoćnjeg meča najbolje pokazale.

Livaković je sve to zaslužio i opravdao odličnim nastupima jer je na sedam mečeva u Superligi čak na njih pet sačuvao mrežu netaknutom što je zaista za svaku pohvalu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Vidi se da Hrvat uživa u statusu jednog od ljubimaca navijača, a pokazalo se da u Turskoj itekako znaju da cijene i nagrade sve one dobre stvari koje igrač napravi na terenu.

Top Komentari

Marro
Ne znam ko je vlasnik ovog portala,ali gospodine tvoji novinari su ti srozali portal na najniže moguće grane.
2 0
K79
utakmica bila na nivou premijer lige al BiH mogo je Dzeko zabit 5 6 golova lagano da je dobio jos koju loptu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi