Odbrana života je ništa šta se Dominiku Livakoviću desilo poslije utakmice Fenerbahcea

Scene koje će zauvijek pamtiti

Odbrana života je ništa šta se Dominiku Livakoviću desilo poslije utakmice Fenerbahcea

Admin Čaušević

Dominik Livaković je u završnici utakmice Gaziantep - Fenerbahce upisao možda i najbolju odbranu u svojoj karijeri, ali scene nakon posljednjeg sudijskog zvižduka i sve što mu je priređeno će dugo pamtiti. 

Ne postoji utakmica da neki od Balkanaca ne bude junak Fenerbahcea, nekada je to Edin Džeko, nekad Dušan Tadić, a ovaj Dominik Livaković i to zbog nestvarne odbrane.

Golom Irfana Kahvecija iz same završnice utakmice Fenerbahce je u gostima pobijedio Gaziantep te se učvrstio na prvom mjestu tabele. 

Sjajan na golu je bio Livaković koji je odigrao možda i svoj najbolji meč otkako nosi dres žuto-plavih iz Istanbula.

Posebnu pažnju je privukla odbrana duboko iz sudijske nadoknade kada je odlični Hrvat izbacio loptu ispod same prečke.

Oglasi

Denis Dragus je akrobatski šutirao pod samu prečku, ali se Livaković izvio poput pantere i loptu izbacio u korner.

Nema sumnje da je to jedna od najboljih, ako ne i najbolja Livakovićeva odbrana u klupskoj karijeri.

Ipak, scene koje su desile nakon utakmice su ono što će "jedinica" Vatrenih pamtiti dugo dugo vremena, pa možda i za cijeli život. 

Nakon što su mu čestitali svi saigrači, navijači Fenerbahcea jednostavno nisu dopuštali Livakoviću da ode u svlačionicu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

S njim u društvu je bio i Kahveci koji ga je bodrio i davao mu podršku, dok je Hrvat bio vidno emotivan.

Livaković se pred kraj 2023. godine našao na udaru određenih kritika zbog nekoliko slabih odbrana, međutim na startu 2024. zaista briljira i potvrđuje epitet jednog od najboljih svjetskih golmana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi