Temperamentni Turčin započeo gužvu - Odmah se stvorio Edin Džeko i pokazao ko je gazda na terenu
Edin Džeko smirio je strasti na kraju utakmice Gaziantepa i Fenera.

Dijamant smirio strasti

Temperamentni Turčin započeo gužvu - Odmah se stvorio Edin Džeko i pokazao ko je gazda na terenu

Eldar Ganibegović

Sjajan meč smo gledali između Gaziantepa i Fenerbahčea. Jedan gol odlučio je meč, a na kraju utakmice vidjeli smo i gužvu koju je smirio Edin Džeko.

Fenerbahče je danas u okviru 20. kola turske Super Lige rezultatom 0:1 slavio na gostovanju kod Gaziantepa. Utakmicu je riješio džoker s klupe, Irfan Can Kahveci, a Dominik Livaković je u nadoknadi sačuvao pobjedu sa svoje dvije odbrane.

Irfan Can Kahveci je u nadoknadi vremena vrlo temperamentno reagovao prema protivniku. Započeo je gužvu totalno bez potrebe.

Šta se desilo? Igrala se sudijska nadoknada i u jednom duelu kraj aut linije korpulentni Riascos je u duelu odnio Kahvecija i krenuo da izvede aut, no dosuđen je opravdano faul, jer ga je gurnuo s leđa.

Međutim, očito je to zasmetalo temperamentnom Kahveciju. Unio se u lice igraču Gaziantepa, a ovaj mu nije ostao dužan. 

Oglasi

Nastala je velika gužva kraj aut linije, a ubrzo se tu pojavio i Edin Džeko. "Zgrabio" je svog saigrača Kahvecija i udaljio ga, te zaveo red i spriječio možda i veću kulminaciju.

Epilog svega? Jasno, i Kahveci i Riascos dobili su po žuti karton, a Fenerbahče je do kraja, kako smo već i rekli, sačuvao pobjedu.

Edin Džeko promašio penal

Ako je nešto mana Edina Džeke kroz njegovu blistavu karijeru, onda je to izvođenje penala. Danas je promašio 11. penal u karijeri iz 24. pokušaja.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bez obzira na to, Dijamant ostaje prvi strijelac lige. Ima 16 golova na svom kontu, četiri više od Maura Icardija.

Top Komentari

user1574859714
Hajde ne serite.Dzeko smirivao igraca ovaj mu gurnuo ruku,kasnije razgovarao sa jednim igracem ili trenerom. Tako ne znam po cemu je gazda. To je nas problem i zato nemamo uspjeha jer sve nesto uvelicavamo bez ikakve osnove.
0 0
zeničkidokosti
Šta se desilo? Epilog svega? Hahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi