Kao da je zabio gol: Dominik Livaković savršeno pokazao šta znači biti neustrašivi golman!

Odlična intervencija

Kao da je zabio gol: Dominik Livaković savršeno pokazao šta znači biti neustrašivi golman!

Admin Čaušević

Neke odbrane u fudbalu su ravne postizanju gola, zavisnosti od trenutak i same važnosti utakmice u kojoj su ostvarene. Jednu takvu na meču Gaziantep - Fenerbahce je imao Dominik Livaković.

Sačuvati svoj gol pri rezultatu 0:0 ili pri sigurnom vodstvu definitivno nije ista stvar te se upravo u takvim situacijama odbrane praktično vrijede mnogo više od običnog statističkog podatka.

Tako je na otvaranju utakmice Gaziantep - Fenerbahce odličnu intervenciju možda i jednu postizanju gola ostvario Livaković.

Hrvat je na sjajan način pokazao šta znači biti neustrašivi golman nakon što je jedan od protivničkih igrača imao otvoren put prema golu.

[twitter]https://twitter.com/Anindagol_g6/status/1746565341734375837[/twitter]

Livaković je pravovremeno istrčao, odlično se postavio i zatvorio ugao te Salem M'Bakata i nije jednostavno imao kuda poslati loptu u gol.

Oglasi

Upravo zbog ovavkih intervencija sjajni Vatreni i jeste došao u Fenerbahce jer bi njegova izdanja na golu mogla biti i presudna u borbi za titulu.

Bivši golman Dinama se proteklih mjeseci suočavao sa određenim kritikama zbog izlaska s gola, ali čini se da i taj segment u svojoj igri polako, ali sigurno popravlja.

Fenerbahce na titulu prvaka čeka deset godina i to je primarni cilj u ostatku sezone te će istanbulskim Kanarincima trebati najbolji mogući Livaković.

Nedavno postao otac

Inače, za Livakovića je odlično počela 2024. godina. On i supruga Helena su po prvi put postali roditelji nakon što su dobili sina.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Helena se porodila u Zagrebu, dok je Livaković bio u Istanbulu zbog klupskih obaveza, pa je morao čekati neko vrijeme da prvi put pomiluje svog sina.

Sada kad je porod uspješno okončan, popularni Livi će se moći maksimalno fokusirati na nastavak sezone u Fenerbahceu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti