Pravo niotkuda! Kategorično "ne" iz Italije zapečatilo sudbinu Dominika Livakovića

Tuttosport objavio veliku vijest

Pravo niotkuda! Kategorično "ne" iz Italije zapečatilo sudbinu Dominika Livakovića

Admin Čaušević

Dominik Livaković je na Evropskom prvenstvu sa reprezentacijom Hrvatske, dok Fenerbahče radi na pronalasku novog golmana, barem tako tvrdi ugledni list Tuttosport.

Jasno i kategorično "ne" iz Italije je na neki način produžilo ostanak Livakovića u Fenerbahčeu te ujedno i odredilo sudbinu hrvatskog golmana, barem iz trenutne perspektive.

Iako se činilo da Livaković uživa maksimalno povjerenje Josea Mourinha, izgleda da je realnost drugačija pošto su Turci krenuli u potragu za novim golmanom, ali su naišli na odbijenicu.

Naime, Fenerbahče je poslao ozbiljnu ponudu Mattiji Perinu, dugogodišnjem golmanu Juventusa koji je uglavnom rezerva Poljaku Wojciechu Szczsnom te prilike obično dobija u utakmicama Kupa.

Perin je zaista odličan i iskusan golman te da Fenerbahče maskimalno vjeruje Livakoviću sigurno ne bi tražio čuvara mreže takvog kalibra.

Tuttosport izvještava da su Turci prošle sedmice imali ozbiljne pregovore sa italijanskim golmanom, ponudili su mu duplo više nego što zarađuje u Torinu, ali se on zahvalio.

Oglasi

Ovaj 31-godišnjak kao čuvar mreže Juventusa zarađuje 1.5 miliona eura godišnje, u Istanbulu je tu cifru mogao udvostručiti, ali je odlučno rekao ne.

Perina je u međuvremenu dogovorio novo produženje ugovora sa Juventusom. Sa Staru damu će se najkasnije vezati do ljeta 2027. godine.

To znači i ostanak Livakovića na Bosforu koji se proteklih sedmica povezivao sa odlaskom na Ostrvu. Brojne špekulacije ukazuju da u Fenerbahčeu i nisu baš zadovoljni s njim.

Spominjale su se ponude Celtica iz Škotske te Ipswich Towna iz Engleske, međutim teško je vjerovati da će se išta desiti dok se ne okonča Evropsko prvenstvo.

Tokom prve sezone u Fenerbahčeu Livaković je postao miljenik navijača, ali zbog situacija koje nemaju veze sa fudbalom kao fizičkog napada na susretu protiv Trabzonspora razmišljao je o odlasku.

Oglasi

Iako je bilo utakmica u kojim i nije znao biti na visini zadataka zbog čega bi se suočio sa žestokim kritikama, Livaković je za sve odrađeno ipak zaslužio prolaznu ocjenu. 

Na nedavnom susretu sa Joseom Mourinhom portugalski trener je u objavi na Instagramu kazao da će Livaković biti njegov golman u novoj sezoni, ali izgleda da klupsko rukovodstvo ima druge planove.

Pošto se spominje i odlazak Edina Džeke i mogući transfer u Hajduk vrlo bi se lako moglo desiti da dođe da čuveni "balkanski klan" na stadionu Sukru Saracoglu potraje samo jednu sezonu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fenerbahče u prošloj sezoni nakon mukotrpne borbe sa Galatasarayem nije uspio osvojiti titulu, a dovođenjem Mourinha za trenera sigurno će porasti i apetiti istanbulskih Kanarinaca.

Ako je slutiti po kategoričnom "ne" iz Italije i u novu sezonu Fenerbače će ući sa Livakovićem među stativama.

Top Komentari

Delegat
Nisu oni budale to su budaletine Livakovic golmancina za Perina
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi