Livakovića brutalno ismijavali na društvenim mrežama, pa su shvatili šta je napravio nakon utakmice

Nakon što je primio šets golova

Livakovića brutalno ismijavali na društvenim mrežama, pa su shvatili šta je napravio nakon utakmice

Edmir Škorić

Hrvatski golman Dominik Livaković nerado će se sjećati ove novembarske večeri i gostovanja u Danskoj ekipi Nordsjaellanda.

Fenerbahče je večeras u petom kolu Konferencijske lige gostovao u Farumu na stadionu Right to Dream Park na kojem je bilo nešto više od 7.000 navijača, ali niko nije očekivao da će turski velikan doživjeti debakl.

No, čak šest puta je Livaković vadio loptu iz mreže, a Fener je nakon ovog poraza pao na treće mjesto, no ima tu sreću da u zadnjem kolu dočekuje otpisani Spartak iz Trnave, dok će se međusobno "klati" vodeći Nordsjaelland i Ludogorec u Bugarskoj.

Nordsjaelland je lider sa 10 bodova, dok Ludogorec i Fener imaju po devet, pa je teško reći ko će od ovih timova direktno u osminu finala Konferencijske lige, ko u šesnaestinu finala, a ko će uz Spartak ostati bez evropskog proljeća.

Ova noć teška je za navijače Fenera, čiji je tim sezonu otvorio sa 19 pobjeda iz 19 utakmica, a onda su zapali u krizu. Na posljednje četiri utakmice, imaju dva poraza, remi i tek jednu pobjedu.

Oglasi

Posebno boli poraz od Nordsjaellanda, a najteže je Livakoviću, koji je primio čak šest pogodaka, pa je postao predmet ismijavanja na društvenim mrežama, iako se moglo pronaći i komentara koji su u njegovu odbranu.

"Kakvu imamo odbranu, dobro da je primljeno samo šest golova. Livaković je čak imao neke dobre intervencije", moglo se pročitat u jendom od komentara.

Navijači iz Turske naslađuju se na Livakovićeve primljene golove, to se naročito odnosi na navijače Fenerovih gradskih rivala Galatasarayja i Bešiktaša, ali Hrvat je nakon meča napravio nešto zbog čega će dobiti poštovanje.

Izvinjenje za navijače

Naime, otišao je pred tribinu s navijačima Fenera kako bi im se izvinio za ovu hororsku predstavu. On je i ranije trpio žestoke kritike, naročito zbog slabih izdanaj na golu reprezentacije Hrvatske u duelima s Turskom i Velsom, ali sve to je zaboravljeno nakon što su Vatreni izborili još jedan plasman na Euro.

Vjerovatno će se i ova noć zaboraviti za nekoliko dana, a Fener je i dalje lider u Turskoj, te ima realne šanse da igra na proljeće u Evropi, a Livaković je previše puta pokazao koliko je dobar, tako da mu se jednostavno nekada mora pogledati i kroz prste.



Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi