Košmarna noć za Dominika Livakovića u Danskoj - I Džeko je nemoćno gledao prema hrvatskom golmanu

Težak poraz Fenerbahčea

Košmarna noć za Dominika Livakovića u Danskoj - I Džeko je nemoćno gledao prema hrvatskom golmanu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Fenerbahčea doživjeli su pravi debakl u Danskoj. U 5. kolu Konferencijske lige pregazio ih je Nordsjaelland s nevjerovatnih 6:1.

Košmarna danska noć je večeras kod hrvatskog čuvara mreže Dominika Livakovića. Nesretnik je primio šest golova na gostovanju kod Nordsjaellanda.

Do 21. minute ovog meča mreže su mirovale, da bi seriju golova otvorio Hey pogotkom za 1:0, a samo četiri minute kasnije Svensson povećava prednost domaćeg tima na 2:0.

Fener se uspio vratiti u meč u 44. minuti. Michy Batshuayi zabija za 2:1 i očekivali se da u nastavku meča turski velikan krene po osvajanje bodova.

Međutim, na kraju se desilo potpuno suprotno. Fener je nestao s terena, a Livaković je na koljenima molio saigrače da naprave nešto u fazi odbrane.

Nygren je u 55. minuti povećao prednost danskog predstavnika na 3:1. Ismail Kartal je potom reagovao uvodeći Edina Džeku, no ni bh. napadač nije napravio ništa i mogao je samo gledati katastrofu svog tima.

Oglasi

Novi gol u mreži Livakovića viđen je u 66. minuti kada je Rasmussen zabio za 4:1, a zatim je u 75. minuti Nygren svojim drugim golom povećao rezultat na 5:1 uz veliku pomoć uspavane odbrane gostiju.

[twitter]https://twitter.com/FootColic/status/1730339729105617406[/twitter]

Tačka na ovu katastrofu stavljena je u 84. minuti. Nygren treći put matira Livakovića za nevjerovatnih 6:1.

Nordsjaelland je ovom pobjedom preskočio Fenerbahče na tabeli i ima 10 bodova pred posljednje kolo u kojem gostuje kod Ludogoretsa u Razgradu, dok Fenerbahče ima devet bodova i kući čeka Spartak Trnavu.

Između Nordsjaellenda, Fenera i Ludogoretsa će se tražiti dva putnika za nokaut fazu i vidjet ćemo ko će proći dalje.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Konferencijska liga, 5. kolo:

Nordsjaelland - Fenerbahče 6:1

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
dedo djeko rezerva u propalom fenjerbakcetu vode se pisu bajke karna i od igraca i od ekipe peta liga evropskog nogometa
1 2
E.Car
Jeste ga i dizali u nebesa, boljih ima u našoj PL!!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi