Srceparajuća scena Livakovića na Maksimiru: Heroj iz sjene na koljenima, niko mu ne prilazi...

Nakon plasmana Hrvatske na Euro

Srceparajuća scena Livakovića na Maksimiru: Heroj iz sjene na koljenima, niko mu ne prilazi...

Admin Čaušević

Dominik Livaković je heroj iz sjene direktnog plasmana Hrvatske na Euro. Dok svi pričaju o golu Ante Budimira vrijednog trijumfa nad Armenijom, Livakovićevo čudo je bilo to koje je spasilo Vatrene i indirektno ih odvelo u Njemačku.

U utorak navečer se slavilo se na Maksimiru, ali i širom Hrvatske, međutim jedna scena koju su zabilježili navijači Dinama sa tribina je privukla određenu pažnju. U centru pažnje se našao Livaković.

Nakon što je odsviran kraj utakmice Livaković je ostao sam u svom kaznenom prostoru kako bi proslavio pobjedu i bio je zaboravljen od ostalih saigrača te mu niko nije prišao.

Ostali hrvatski reprezentativnci su slavili trijumf na centru igrališta, trčali jedan drugom u zagrljaj i čestitali, a heroj iz sjene je radost podijelio sam sa sobom.

Ko zna u kojem smjeru bi otišao meč protiv Armenije da Livaković u prvom poluvremenu panterskom reakcijom nije zaustavio šut Kama Hovhannisyana pri rezultatu 0:0.

Oglasi

Sjajni golman nije ponovio grešku kao u meču protiv Turske, vratio se na gol, zaustavio opasan šut i proslavio ga kao postizanje gola. 

Ako u nekoj reprezentaciji odbrane golmana vrijede poput postizanja gola onda je to definitivno u Hrvatskoj pošto je Livaković nebrojeno puta spasio Vatrene.

Livaković ušutkao kritičare

Upravo iz tog razloga se scena na kojoj niko ne trči Livakoviću u zagrljaj nakon plasmana na Evropsko prvenstvo može ponijeti epitet srceparajuće.

I dan nakon utakmice hrvatski mediji su se uglavnom raspisali o Budimiru koji istina svojim golom i jeste glavni junak, međutim ogromne zasluge nosi Livaković i zato mu treba odati priznanje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Bivši čuvar mreže Dinama se proteklih sedmica suočavao sa određenim kritikama. Griješio je u oktobarskim mečevima kvalifikacija, zatim je imao i slaba izdanja na mečevima Fenerbahcea, ali je pokazao klasu kada je to bilo najpotrebnije. 

Sada se ovaj 28-godišnjak može potpuno fokusirati na klupsku sezonu te u miru čekati novi nastup na velikom takmičenju. Na Mundijalu u Kataru je pokazao svjetsku klasu, Hrvati se nadaju istom i u Njemačkoj.

Top Komentari

plemic
tko je branio livakoviću da se priključi ostalim nogometašima u slavlju?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti