Slavni Srbin detektovao zašto su Hrvati bolji od Srba u fudbalu: "Odgovor je narod"
Foto - Marko Metlas

Drulović uočio 'problem'

Slavni Srbin detektovao zašto su Hrvati bolji od Srba u fudbalu: "Odgovor je narod"

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo nakon 24 godine čekanja. Uspjeli su Orlovi predvođeni Draganom Stojkovićem da osiguraju plasman u poprilično laganoj grupi i Njemačka će ih dočekati naredne godine. O plasmanu na EP za portugalske medije govorio je legendarni Ljubinko Drulović koji je svoju selekciju usporedio s Hrvatskom.

Ljubinko Drulović donedavno je bio dio ekipe Dragana Stojkovića Piksija koja je tražila put na Euro. Bivši igrač Porta i Benfice je potom preuzeo mladu selekciju Srbije i nije s A timom proslavio veliki uspjeh.

Drulović je za portugalski Maisfutebol govorio o rezultatu reprezentacije Srbije, te je jasno istakao da se Orlovi moraju ugledati na komšije Hrvate.

"Moramo biti kao Hrvatska prisutni na većini velikih takmičenja. Oni su propustili samo jednom SP i EP", rekao je Drulović i odgovara na pitanje zašto je Hrvatska jača od Srbije.

"Tu su dva-tri igrača koji su jako važni. Pričam o Modriću, Brozoviću i još nekim momcima koji imaju ogroman uticaj na igru. Također, njihov narod je uvijek uz tim, a to se ovdje u Srbiji nikad neće desiti. Oni svuda u svijetu imaju veću podršku, imali su jak identitet nakon odvajanja od Jugoslavije i hrvatski narod stalno podržava tim".

Oglasi

Situacija u reprezentaciji Srbije je drugačija. Jasno je i zašto.

"Uvijek je veliki pritisak. Narod od nas uvijek očekuje da uradimo nešto više. Mi moramo da živimo s tim očekivanjima. Nama je jako bitno da uđemo u kontinuitet plasmana na velika takmičenja", riječi su Ljubinka Drulovića.

Podsjetimo, Srbija je osvojila drugo mjesto u kvalifikacionoj grupi iza Mađarske, a ispred Crne Gore, Litvanije i Bugarske.

Ko je Ljubinko Drulović?

Ljubinko Drulović je poznato ime u srbijanskom fudbalu i radi se o čovjeku koji je veliku slavu stekao kao fudbaler Porta.

On je karijeru počeo u Slobodi iz Užica, igrao je potom za Rad, da bi se 1992. godine otisnuo u Portugal gdje je potpisao ugovor s Gil Vicenteom.

Nakon samo godinu dana odlazi u Porto i tamo stiče status legende u narednih sedam godina. Igrao je zatim za Benficu, Partizan i Penafiel gdje je 2005. godine okončao karijeru.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kao trener je radio u Portugalu, Angoli, Sloveniji i Srbiji. Vodio je kratko A tim Orlova, reprezentaciju Makedonije, Partizan i Uzbekistan. Od ove godine je selektor mlade selekcije Srbije.

On je kao igrač nastupio 38 puta za selekciju Jugoslavije i postigao je tri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti