Iz Turske stiže suluda teorija o Livakoviću, nije teško pogoditi ko je sve "lansirao"

Turci slavili u Osijeku

Iz Turske stiže suluda teorija o Livakoviću, nije teško pogoditi ko je sve "lansirao"

Admin Čaušević

Kao što u Hrvatskoj ponekad rivalstvo Dinama i Hajduka zna nadmašiti zajednički intere i uspjeh cijele nacije, slično je i u Turskoj sa rivlastvom Galasaraya i Fenerbahcea što se najbolje moglo vidjeti tokom utakmice Hrvatska - Turska.

I najbolji imaju pravo na grešku. Dominik Livaković je u prvih 20-ak minuta meča protiv Turske imao nekoliko čudesnih odbrana, ali je istovremeno jedan od glavnih krivaca za poraz Vatrenih 0:1.

Jedini gol na meču igranom na Opus Areni u Osijeku pred 13.000 gledatelja viđen je u 28. minuti kada je Baris Yilmaz lobovao istrčalog Livakovića.

Yilmaz je fudbaler Galarasaraya, a navijači tog kluba su se odmah počeli naslađivati s porukama da je Turčin Hrvatu pokazao ono što ga čega u derbiju Galatasaray - Fenerbahce.

Međutim, navijači Galarasaraya su pretjerali suludom teorijom koju su lansirali u drugom poluvremenu nakon jednog duela Livakovića i Kahvecija.

Oglasi

Nakon što je Hrvat odbranio šut glavom fudbalera Fenerbahcea krenula je priča da je Turčin Livakoviću umjesto da šutira dodao loptu.

Inače, poslije utakmice kamere su snimile Livakovića i Kahvecija u zanimljivom razgovoru što će sigurno izazvati pažnju kod navijača Galatasaraya.

Navodno je Kahveci bio taj koji je tješio Livakovića i govorio mu da ne bude razočaran zbog poraza. "Nemoj biti tužan", navodno je Turčin rekao klupskom saigraču.

Turska je sa velika tri boda iz Osijeka napravila ogroman korak ka plasmanu na Euro pošto dva kola prije kraja trećeplasiranoj Armeniji bježi šest bodova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Turci su vodeći sa 13, a Hrvatska na drugom mjestu ima 10 bodova, ali i susret manje. Naredni ispit za izbranike Zlatka Dalića je u nedjelju gostovanjem Velsu.

Vatreni i dalje imaju sve u svojim nogama, ali eventualni kiks u Cardiffu bi sigurno zakomplikovao sitauciju i doveo Hrvate u neželjenu poziciju pred novembarske mečeve kvalifikacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi