Turska nosi tri boda iz Hrvatske, Vatreni pokazali jako loše izdanje
Foto: Vlado Kos / CROPIX

U Osijeku pune tribine, ali ni to nije pomoglo

Turska nosi tri boda iz Hrvatske, Vatreni pokazali jako loše izdanje

Samir Mlaćo

Važan kvalifikacijski meč za plasman na EURO odigrali su večeras Hrvatska i Turska.

Na kraju je završilo 1:0 za Tursku koja se prikazala u sjajnom izdanju, dok su Vatreni dijelovali poprilično blijedo i tromo, ali i veoma oslabljeni.

Turska je zaprijetila već u drugoj minuti, no udarac Yilmaza odbranio je Livaković. Tri minute kasnije opet prijete Turci, Gvardiol spašava u zadnji čas.

U devetoj minuti prijeti Akturkoglu, opet Livaković brani.

Isti igrač je zaprijetio i u 13. minuti, Livaković je odlučio da bude junak svog tima i bio je najzaslužniji što je na stadionu u Osijeku i dalje pisalo 0:0.

U 30. minuti Livaković je užasno reagovao, istrčao je sa gola sasvim nepotrebno, Yilmaz ga je lobovao i Turska je povela.

Oglasi

Tek u sudijskoj nadoknadi Hrvatska je prvi put opasno zaprijetila, ali ostalo je 0:0.

U nastavku 'življa' Hrvatska. Svjesni su bili Vatreni da moraju krenuti po pogodak, no Turska je i dalje dobro stajala na terenu.

U 54. minuti neugodni Yilmaz opet u šansi, ali šutirao je preko gola sa desetak metara.

Hrvatska je blizu izjednačenja bila u 66. minuti. Majer ubacuje, Kovačić šutira, no Turci spašavaju u zadnji čas. Sam par minuta kasnije Petković pokušava, ali dugo se namještao i Turci su blokirali.

Oglasi

U 84. minuti sve je moglo biti riješeno. Akgun je nakon kontre šutirao, no dosta sreće za Hrvatsku i ostalo je 0:1.

Četiri minute kasnije nova šansa za Hrvatsku, Beljo je šutirao malo iskosa, korner za Hrvatsku nakon sjajne intervencije golmana Turske.

U 90. minuti dosuđen je jedanaesterac za Hrvatsku zbog navodnog igranja rukom, ali nakon VAR-a odluka je promijenjena, na žalost navijača Hrvatske.

Ostalo je 0:1 i Turska ima u ovoj grupi 13 bodova, Hrvatska 10, a Armenija i Wales po sedam.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacija za EURO:

Hrvatska - Turska 0:1

Top Komentari

user1692778042
Allahu Ekber, bravo Turska. Bravo muslimanska braćo.
0 5
King_Kenny
...bravo Turska,samo tamburaj ove fasiste!!!...
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi