Luka Modrić oduševio Turke pred večerašnji spektakl

Uvijek se ponaša kao veliki gospodin

Luka Modrić oduševio Turke pred večerašnji spektakl

Edmir Škorić

U Optus Areni u Osijeku večeras se sastaju Hrvatska i Turska u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se narednog ljeta igra u Njemačkoj.

Hrvatska ima dva meča u narednih nekoliko dana. Prvo derbi protiv Turske, a onda u nedjelju jako teško gostovanje Walesu.

Turski novinari koji su doputovali u Osijek najviše pažnje usmjerili su prema zvijezdi Real Madrida Luki Modriću, a između ostalog pitali su ga šta misli o 18-godišnjem Ardi Guleru, koji je ovog ljeta iz Fenerbahčea došao za 20 miliona eura i da li zaslužuje nadimak "turski Modrić".

"Neka Arda Guler bude Arda Guler. Nema potrebe uspoređivati ga ni s kim. Arda je sjajno dijete. Jako je talentiran. Nažalost, nije još uspio pokazati sav svoj talent, ali siguran sam da je pred njim dobra budućnost'', rekao je Modrić i oduševio Turke zbog te izjave.

Guler je kao mlada zvijezda doputovao u Madrid, ali brzo je zaradio povredu, zbog čega propušta i okršaj sa Turskom.

Oglasi

Modrić se s 38 godina primiče kraju svoje velike karijere, naročito u Realu, dok se od Gulera očekuje da, poput Judea Bellinghama, bude budućnost kluba.

On još uvijek nije stigao da pokaže sav svoj potencijal u Španiji, ali je nekim nastupima u dresu Fenera i Turskse sve oduševio, pa uostalom to mu je i donijelo spektakularan transfer u jedan od najvećih klubova na svijetu.

Modrić je ove sezone nastupio u devet utakmica za Kraljeve i na terenu je proveo 391 minutu. Nije imao posebnog učinka i zbog nezadovoljstva se sve češće povezuje s odlaskom iz kluba.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Navodno je Inter Miami krenuo po njega. David Beckham je već razgovarao s njim, no Luka je očigledno spreman ostati u Realu do kraja sezone, ali i nastaviti karijeru i nakon ljeta.

Dosta je onih koji ga žele vidjeti u Dinamu. Nije isključeno da se vrati u Zagreb, ali odluku o budućnosti će donijeti u narednim mjesecima.

Top Komentari

Joe17
Nije u jedan od najvecih klubova, nego je "REAL MADRID" najjjjjj klub na svijetu, pa onda Bayern itd
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi