Hrvatski junak: Ovo mi je najdraži trenutak

Hrvatska slavi Livakovića

Hrvatski junak: Ovo mi je najdraži trenutak

E. Škorić

Hrvatska reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru nakon velike drame i pobjede nad Japanom tek nakon izvođenja penala.

Junak Hrvatske bio je Dominik Livaković koji je bio savršen u odbrani penala, mada su i svi ostali u timu Zlatka Dalića odradili dobar posao i učinili sve da izbore plasman među osam najboljih na svijetu.

"Osjećaj je super, najprije zbog ekipe, zbog atmosfere. Hvala predivnim navijačima. Hvala Bogu sve je dobro završilo", rekao je Livaković za HRT nakon utakmice, dodavši:

"Japanci su jako spremni, ali i mi smo. Odigrali smo 120 najtežih trenutaka. Pa je, ovo je super osjećaj, definitivno ovo je najdraži trenutak u mojoj karijeri".

Livaković je prvi golman koji je odbranio prva dva penala u raspucavanju na svjetskim prvenstvima.

Zadovoljstvo konačnim rezultatom izrazio je i Nikola Vlašić.

Oglasi

"Ova utakmica je pokazala kakvo zajedništvo imamo. Vratili smo se i dominirali utakmicom. Čestitam svima, svim igračima i navijačima", rekao je veznjak Nikola Vlašić, pa je potom upitan da li su vježbali penale:

"Vježbali su se", uz smijeh je dodao Vlašić, nastavivši:

"Znali smo da će nas namučiti. Ne dešava se slučajno da neko dobije Njemačku i Španiju. Znali smo njihove vrline, ali i mane. Penali su sastavni dio utakmice, prezadovoljan sam.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Imali smo više šansi i mislim da smo čak trebali da pobijedimo prije penala", dodaje Vlašić, koji je samo kratko kazao da će u duelu s Brazilom "bolji pobijediti".

"Sve je moguće, stvarno. Ko je očekivao da će Japan dobijati te utakmice u grupi. Mi nastavljamo svaki dan da radimo i dajemo sve od sebe, pa ćemo vidjeti dokle možemo doći", poručio je Vlašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi