Zlatko Dalić je u današnjoj utakmici protiv Japana 'ponizio' igrača rođenog u BiH

Nije to htio, ali...

Zlatko Dalić je u današnjoj utakmici protiv Japana 'ponizio' igrača rođenog u BiH

E. Škorić

Nije to bio običaj hrvatskog selektora, ali danas je odlučio da jednog igrača ubaci, a potom i izbaci iz igre.

Hrvatska je odmjerila snage sa Japanom u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru. Nakon 90 minuta bilo je 1:1. Japan je poveo golom Maede na kraju prvog dijela, ali je Perišić glavom zabio za 1:1 u drugom dijelu.

U produžecima su mreže ostale mirovati, pa je uslijedila penal drama. Na kraju, pobjeda je pripala reprezentaciji Hrvatske koja će u četvrtfinalu igrati s boljim iz večerašnjeg duela Brazil - Južna Koreja (od 20 sati).

Junak Vatrenih bio je golman Livaković, koji je odbranio dva penala u prve dvije serije. Potom još jedan kojim je Hrvatskoj donio plasman među osam najboljih na svijetu.

Ante Budimir, rođeni Zeničanin, u 62. minuti je zamijenio Brunu Petkovića, ali je početkom drugog produžetka izbačen iz igre, pošto je Dalić odlučio ubaciti Marka Livaju.

Nije poznat razlog Dalićevog poteza. Možda je ipak smatrao da je Livaja opasniji u napadu i da je možda prikladniji za eventualno pucanje penala, iako je kasnije Hajdukov napadač promašio udarac s 11 metara.

Oglasi

31-godišnji Budimir je trenutno igrač Osasune u La Ligi, a prethodno je igrao za Mallorcu u Španiji, Crotone i Sampdoriju u Italiji, te St. Pauli u Njemačkoj. Karijeru je počeo u Hrvatskoj za koju nastupa od 2020. godine.

Do sada je odigrao 15 utakmica i postigao jedan gol. S obzirom na jaku konkurenciju u napadu, Budimir je primoran čekati često svoju šansu u napadu Hrvatske.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

No, naravno, s obzirom na sve okolnosti, Budimir neće biti ljut na Dalića i staviće se u službu svog tima, kojem ide jako dobro iako se dosta napatio u meču sa Japancima.

Brail će tek da bude izazov, no hrvatski reprezentativci već su uradili veliku stvar. Ipak, kao aktuelni viceprvaci svijeta, nemaju druge nego da i protiv Brazila krenu na sve ili ništa. Lopta je okrugla.

Top Komentari

Galacticosi
Loša Hrvatska danas, ako budu ovako igrali protiv Brazil gotovo je
4 2
CeZenicaLik
Ovaj iz Zenice?Ja ga nikad nisam vidio.Eto im ga u Sarajvo....
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi