Livaković danas prihvatio ponudu kojoj se niko nije nadao, Dinamu 10 miliona eura

Odlazak je blizu

Livaković danas prihvatio ponudu kojoj se niko nije nadao, Dinamu 10 miliona eura

E. Škorić

Dominik Livaković je na golu Dinama i reprezentacije Hrvatske sjajnim odbranama postao jedan od najtraženijih golmana i sada je na pragu tranfsera.

Iako se za Livakovića pokazivao interes širom Evrope, spominjao se jedno vrijeme i kao novi čuvar mreže Bayerna, jučer je to bio Villarreal, a sada turski Fotomac tvrdi da je Livaković prihvatio odlazak u turski Galatasaray.

Turci pišu da Galatasaray traži nasljednika za 36-godišnjeg Fernanda Musleru i da je izbor pao na osam godina mlađeg hrvatskog reprezentativca.

Fotomac navodi da je Livaković pristao na transfer u Galatasaray i da je ostalo samo da Dinamu dođe ponuda teška 10 miliona eura iz Istanbula. Ta cifra je ujedno i cifra koja je navedena kao odštetna klauzula u ugovoru Livakovića i Dinama.

Interesantno da je Livakovićeva cijena na popularnom Transfermarktu za četiri miliona veća od one koju će Turci platiti za odštetu.

Livaković ugovorom za Dinamo vezan do 30. juna 2024. godine i bilo je jasno da će prvaci Hrvatske htjeti da ga prodaju najkasnije na ljeto kako bi unovčili njegov transfer.

Sjajni golman zarađuje na Maksimiru oko 600.000 eura godišnje, a očito je da će mu turski velikan dati mnogo bolje uslove.

On je član Dinama od 2015. godine i redovno osvaja naslove sa Modrima, igra grupne faze Lige prvaka i time je stekao status neizotavnog golmana Hrvatske, ali i jednog od najboljih na Starom kontinentu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Oduševljavao je odbranama na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali i prije nekoliko dana protiv Turske u Bursi u meču kvalifikacija za EP kada je skinuo barem pet zicera Turcima i spasio Hrvatsku koja je na kraju slavila sa 2:0.

Dinamu ostaje da pronađe adekvatnu zamjenu za Livija, ali ovaj tim je uvijek imao pravi odabir i nema sumnje da će pronaći najbolje moguće rješenje za svoj gol već na ljeto.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Ni blizu najboljih na starom kontinentu lol
1 4
F1F
Sretno ti bilo , momčino.... Zaslužio si transver i bolju platu nego u Dinamu. Eh, je li Galata adekvatan izbor... Vrijeme će pokazati svoje. Sve najbolje Liva
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije