Neiskusni Szoboszlai otkrio ko je novi kapiten Liverpoola, pa pokušao spasiti stvar, ali prekasno...

Izbrisao komentar, no već je bilo kasno

Neiskusni Szoboszlai otkrio ko je novi kapiten Liverpoola, pa pokušao spasiti stvar, ali prekasno...

Endin Čaušević

Jordan Henderson nalazi se na izlaznim vratima Liverpoola i kako stvari stoje karijeru će nastaviti u Saudijskoj Arabiji. To znači da će Redsi dobiti novog kapitena, a čini se da se već zna ko će to biti nakon komentara kojeg je na Instagramu ostavio Dominik Szoboszlai.

Henderson je na izlaznim vratima Liverpoola jer je odlučio da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji i samo je pitanje trenutka kada će se ozvaničiti njegov transfer u Al Ettifaq.

Redsi su pristali da prodaju iskusnog veznjaka koji je na Anfieldu ostavio dubok trag, a dovoljno govori činjenica da je bio kapiten prethodnih godina.

Hendersonov odlazak znači da će Liverpool dobiti novog kapitena, a navijači već danima špekulišu o tome kome će pripasti kapitenska traka.

Međutim, iako Jurgen Klopp zvaničnu odluku nije saopštio jer je Henderson još uvijek član Liverpoola čini se da je već sada jasno kome će pripasti kapitenska traga nakon njegovog odlaska.

Oglasi

Navijači su se pitali da li će to biti Mohamed Salah, Alisson Becker ili Virgil van Dijk, a odgovor im je slučajno dao novi igrač ovog tima Dominik Szoboszlai.

Mađarski napadač je komentarom na Instagramu sve rekao, a iako je isti obrisao bilo je kasno. Naime, prema svemu sudeći novi kapiten će biti Van Dijk koji je inače bio treći na listi kapitena protekle sezone.

Van Dijk je objavio na Instagramu fotografiju s jedne pripremne utakmice, a Szoboszlai je kratko napisao "C", a svima je jasno da je to oznaka za kapitena.

Iako je novi igrač Liverpoola shvatio šta je uradio i ubrzo je obrisao komentar, no već je bilo jasno jer su navijači sigurni da je kapitenska traga i zvanično pripala Van Dijku.

Zamjenik kapitena prethodnih sezona inače je bio James Milner, no s obzirom da je i on napustio klub Klopp je morao da izabere novog kapitena i zamjenika.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Van Dijk je očito novi kapiten, a engleski mediji pišu da će se na toj listi u ulozi zamjenika naći još Salah i Alisson.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi