Donio plasman svom timu u nokaut fazu Lige prvaka, pa ušao u sukob sa svojim navijačima

Nevjerovatne scene

Donio plasman svom timu u nokaut fazu Lige prvaka, pa ušao u sukob sa svojim navijačima

A. Čaušević

Prvih osam mečeva posljednjeg kola grupne faze Lige prvaka odigrano je sinoć uz dramatične finiše na nekoliko susreta. 

Lyon je gubio s 0:2 od RB Leipziga, ali je uspio izjednačiti i s jednim bodom proći dalje zahvaljujući pobjedi Benfice nad Zenitom 3:0.

Prolazak dalje francuskom klubu donio je Memphis Depay koji je zabio za 2:2. Holanđanin se poslije utakmice sukobio s navijačima Lyona.

Do incidenta je došlo na kraju utakmice kada je Rudi Garcija naredio svojim igračima da pozdrave navjernije navijače Lyona.

Sve je prouzrokovao baner navijača Lyona kojim se vrijeđa defanzivac Lyona, Marcelo. Igračima je zasmetao način na koji se tretira njihov saigrač, a prednjačio je Depay.

Nakon nekoliko minuta tenzija većina igrača se vratila u svlačionicu. S navijačima su ostali samo Anthony Lopes i Houssem Aouar, igrači ponikli u Lyonu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije