Donnarummu navijači Milana izvukli iz autobusa i dali ultimatum do subote!

Mora što prije da se izjasni

Donnarummu navijači Milana izvukli iz autobusa i dali ultimatum do subote!

Edmir Škorić

Kako javljaju brojni italijanski mediji i novinari bliži Milanu, navijači ovog tima imali su verbalni obračun s Gianluigijem Donnarummom.

Grupa navijača Milana odlučila je reagovati nakon vijesti da je Donnarumma odlučio da na ljeto pređe u redove Juventusa, zbog čega je odbijao produženje ugovora s klubom koji mu je dao šansu na golu još kao 16-godišnjaku.

U Milanellu su pale neke teške riječi, a navijači su od reprezentativca Italije zahtijevali da ne brani u derbiju protiv Juventusa ukoliko do tada ne potpiše novi ugovor.

Razočarani su što je Donnarumma kao dijete Milana odlučio samo tako da ode u redove mrskog rivala iz Torina, ali treba naglasiti da iza svega stoji agent Mino Raiola, koji dogovara uslove s Juventusom i kojeg naravno zanima isključivo novac.

Smatra se da Donnarumma oklijeva s ugovorom jer čeka rasplet sezone, odnosno da vidi hoće li Milan ipak igrati Ligu prvaka ili ne. U slučaju da Rossoneri ne završe u Top 4, vjeruje se da će onda spakovati kofere i krenuti put Torina.

Milan je sinoć pobijedio Benevento s 2:0 i vratio se na drugo mjesto, no i dalje je daleko od cilja, a to je plasman u Ligu prvaka. Juventus, Atalanta, Napoli i Milan borit će se uz Inter za preostala tri mjesta u grupnoj fazi Lige prvaka.

Prvak je, već je sada jasno, Inter koji bi već danas mogao da počne sa slavljem u slučaju da Atalanta ne pobijedi Sassuolo u gostima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se Donnarumme tiče, on će sada morati da donese odluku jer je dobio ultimatum od strane navijača, koje je posebno razbijesnio nedavno kada se smijao nakon teškog poraza Milana na Olimpicu od Lazija (3:0).

Milan u narednom kolu dakle ide u Torino Juventusu, a ima da igra još protiv Torina, Cagliarija i Atalante.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dr.Lehrer
Milan i Juventus nisu mrski rivali al nikakoo. Oni cak imaju jako prijateljske odnose. Naravno nije im drago da pojacavaju direktnog rivala al oni se ne mrze. Juventus - inter su mrski, Juventus - Fiorentina su mrski.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi