Donnarumma pravio čuda na golu, Piatek 'načeo, a Suso spektakularno dovršio Frosinone
Milan je napravio veliki korak ka Ligi prvaka. Uz dosta muke pao je Frosinone na San Siru (Foto: EPA)

Pobjeda Rossonera

Donnarumma pravio čuda na golu, Piatek 'načeo, a Suso spektakularno dovršio Frosinone

M. Šljivak

Milan je u 37. kolu italijanske Serije A savladao Frosinone sa 2:0 i tako je došao do važna tri boda u borbi za Ligu prvaka.

Rossoneri su ušli kao veliki favoriti u ovaj meč, ali su na kraju uz dosta muke uspjeli da slome otpor već otpisanog tima.

U prvih 45 minuta domaći tim je promašio apsolutno sve. Niije lopta htjela u gol i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Krenuo je Milan ofanzivno i u nastavak, ali su u 49. minuti gosti umalo došli do gola. Abate, koji se oprostio od domaće publike, skrivio je penal i Frosinone je imao veliku šansu.

Ciano je namjestio loptu na 11 metara, šutirao je, ali fantastično je odbranio Gianluigi Donarumma i spasio je Rossonere.

To je ekipi Gennara Gattusa dalo dodatna krila i ubrzo su uspjeli da slome protivnika. Piatek je u 57. minuti pogodio za 1:0, da bi zatim u 66. minuti uslijedio najljepši trenutak na utakmici.

Suso je namjestio loptu na slobodnjak 20-ak metara od gola. Precizno je šutirao, a lopta od prečke završava u mreži za 2:0.

Ovaj rezultat se na kraju zadržao do kraja. Milan je došao do važna tri boda u borbi za plasman u Ligu prvaka, ali će večeras morati da navijaju za velikog rivala Juventus protiv Atalante, ali i pobijediti SPAL u posljednjem kolu.

Treba istaći svakako da je Gigi Donnarumma imao još jednu spektakularnu odbranu u posljednjim trenucima, ali je uspio da zaustavi protivnike na putu do gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 37. kolo:

AC Milan - Frosinone 2:0

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi