Je li peto mjesto neuspjeh za velikana kao što je Milan? Gattuso kaže da nije

Je li peto mjesto neuspjeh za velikana kao što je Milan? Gattuso kaže da nije

E. Škorić

Milan ima priliku da u preostala dva kola Serije A izbori Ligu prvaka, no nije sve u rukama Rossonera. 

Oni moraju da pobijede Frosinone i SPAL, ali da se isto tako nadaju da će Juventus zaustaviti Atalantu koja je sada na četvrtom mjestu.

Međutim, trener Milana Gennaro Gattuso očito se već sprema za alibi u slučaju neuspjeha i završene sezone na petom mjestu.

"Ostale su još dvije utakmice, a mi još uvijek imamo cilj. Moramo da mislimo o sebi, a Juventus je veliki tim koji ima pobjednički mentalitet", rekao je Gattuso, uzdavši se u pobjedu Stare dame sutra navečer protiv Atalante.

"Peto mjesto apsolutno ne bi bilo neuspjeh", zaključio je Rino.

"Žao nam je jer smo već dva mjeseca imali sudbinu u rukama i ispustili smo toliko bodova, ali to nije neuspjeh", tvrdi Gattuso.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je govorio i o Maxu Allegriju, koji je napustio Juve, kao i Danielu De Rossiju, legendi Rome koja napušta Olimpico.

"De Rossiju želim sve najbolje. Romi će itekako nedostajati u svlačionici. Osim što je veliki igrač, De Rossi je i veliki čovjek. Što se Allegrija tiče, brojevi govore sami za sebe. Max i ja imamo sjajan odnos, mnogo se grlimo, ali i svađamo, smijemo...".

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi