FK Velež: Ovjeriti sjajne rezultate iz prve polusezone i pripremnih utakmica
Pred Rođenim je 15 utakmica u kojima će morati ovjeriti sjajne nastupe u jesenjem dijelu, te u pripremama koje su netom iza njih.

Pred mostarskim timom je samo jedan cilj - ovjera plasmana u Premijer ligu

FK Velež: Ovjeriti sjajne rezultate iz prve polusezone i pripremnih utakmica

Završena je i (pre)duga pauza u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Nakon dugih priprema koje su počeli prije svih u Bosni i Hercegovini nogometaši FK Velež sutra će na svom stadionu „Rođeni“ od 15h imati priliku da pokažu što su i koliko su napravili preko zimske pauze.

 Uprava kluba napravila je veliki posao produživanjem ugovora s ključnim igračima, te potpisa s nekoliko igrača od kojih se velika većina tek trebaju dokazati kao pojačanja.

Ono što su pokazale pripremne utakmice igrane mahom protiv jakih protivnika trebalo bi zadovoljiti veliki broj navijača i simpetizera mostarskog kluba. Iako se kaže da su pripremne utakmice „kao bikini“ i da skrivaju ono najbitnije, ono što je sigurno je da će Velež igrati napadački i za gol više. U prve tri pripremne utakmice protiv Premijerligaša (GOŠK, Sarajevo i Mladost DK) Velež je postigao 9 golova a primio 8. Ipak, za razinu natjecanja kakva je tvrda i zahtjevna Federalna liga čini se da Velež ima dovoljno oružja u svom arsenalu da kroz ciljnu ravninu prođe prvi bez ikakvih problema. No, teren i utakmice pred Rođenim pokazat će sve. Istovremeno, od glavnih konkurenata Mostarcima u sedlu je ostao samo sarajevski Olimpik. Veliki problemi koji su zadesili bihaćko Jedinstvo i gradačačku Zvijezdu su, čini se, te timove odstranili iz bilo kakve ozbiljne priče o kandidaturi za Premijer ligu.

Prinove i pojačanja

Sinan Samardžić iz Jednistva se čini kao igračem koji se već sad može prozvati pojačanjem i koji se dobro uklopio u koncepciju trenera Ibre Rahimića koji je sebi postavio cilj ne samo da Velež uvede u Premijer ligu nego da s njim u dogledno vrijeme napravi i zapaženiji rezultat u elitnom razredu bh. nogometa. Valmir Berisha, dečko koji je nastupao za mlađe selekcije Švedske svojedobno je etiketiran nasljednikom Zlatana Ibrahimovića a u njegovom pozamašnom CV-u stoje nastupi za klubove kakvi su AS Roma i grčki Panathinaikos je igrač s potencijalom za jači rang od Prve lige Federacije, no njegova mala nesreća je da se radi o napadaču a u vršku napada Rođenih gospodari Nusmir Fajić koji je sjajnu golgetersku formu iz jesenjeg dijela prvenstva prenio i na pripremne utakmice i jako je teško da će Rahimić imati razloga i potrebe mijenjati ovog robusnog napadača iz Bosanske Krupe, no u sportu se nikada ne zna što donosi slijedeći dan.

Zanimljiv igrač mogao bi biti i Adnan Dudić 21-godišnjak rođen u Austriji a koji je u Rođene pristigao iz norveškog FC Brattvaga i koji igra na poziciji veznog igrača, te robusni golman Slaviša Bogdanović koji će biti velika konkurencija Adnanu Bobiću, dok smo mišljenja da će ostali igrači koji su potpisali ugovore s Veležom tek na predstojećim treninzima i utakmicama dokazivati da su dostojni Veležovog dresa. Unatoč mnogim potpisima nekako je za sada dojam da se veći posao napravio produživanjem ugovora s igračima koji su bili ključni za igru Veleža u proteklom periodu i najveći posao klub je napravio baš na tom polju. Pouzdani novi – stari kapetan Zvonić, Fajić, Behram, Vehabović, Mešanović, Ferreira,  Brandao,  Cvijanović, Ovčina, Ćosić igrači su koji su i iznijeli najveći dio tereta prvog dijela sezone i s velikom većinom je produžen ugovor na nekoliko sezona i to su svakako nogometaši koji mogu biti konkurentni u Premijer ligi u koju u Veležu više niko i ne sumnja.

Sutrašnji protivnik Veleža, HNK Čapljina je u prošlosti znala biti težak protivnik Rođenima. Ipak, na otvaranju sezone u prvom kolu u Čapljini Rođeni su relativno lako torpedirali sutrašnjeg protivnika rezultatom 4:1 s dva gola Fajića i u sutrašnji sraz ulaze kao ogromni favoriti. Iako valja spomenuti da je u prethodna dva meča na Veležovom stadionu ishod meča u malom hercegovačkom derbiju rezultat bio neodlučen. Momčad Čapljine pretrpjela je velike promjene u odnosu na prošlu polusezonu, prije svih, klub je napustio odlični mladi stoper Nikola Rodin koji je pridružio Zrinjskom a to nije bila jedina promjena na Bjelavama. Kao opomena Mostarcima bi možda mogao biti rezultat pripremne utakmice odigrane 06.02. u Međugorju gdje su Čapljinci razbili najvećeg Veležovog konkurenta FK Olimpik s 3:0 ali smo već rekli da pripremne utakmice spram onih u kojima se igra za bodove i nisu toliko bitne.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Velež u svojim nogama ima sve. Igrači su odradili fantastične pripreme, putovalo se i u Antaliju gdje su također odigrani jaki i odlični susreti protiv jakih protivnika i koje je mostarski tim odradio bez poraza. Velež ima i veliku euforiju, ima veliku armiju navijača za koju ne treba sumnjati da će sutra ispuniti stadion Rođeni do posljednjeg mjesta. Ima i stadion koji iz dana u dan poprima sve ljepše i ljepše ruho i polako postaje jednim od najljepših i najuvjetnijih nogometnih borilišta u Bosni i Hercegovini. Sutra od 15h momci iz HNK Čapljina bit će prvi od 15 protivnika pred Rođenim koji pred sobom imaju samo jednu misiju i oko nje nema previše filozofiranja. Sve osim plasmana u Premijer ligu za FK Velež bio bi potpuni fijasko, ali realno, malo je vjerojatno da se takvo što dogodi. No za početak će Rođeni sutra protiv Čapljinaca morati pokazati sve ono što su pokazivalli na pripremama pa i više od toga jer popravnih ispita više neće biti.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ibrahim51
Sretno Rodeni, svi smo uz vas.
4 0
Mostar
Forza crveni djavoli Abd Pl..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti