Došlo vrijeme da i Pochettino okrene ploču: 150 miliona funti za pojačanja
EPA

Slijedi ljetna generalka

Došlo vrijeme da i Pochettino okrene ploču: 150 miliona funti za pojačanja

Tottenham će, prema najavama britanskih medija, biti itekako aktivan na transfer tržnici.

Sjajan rezultat koji su Spursi ostvarili ove sezone u Ligi šampiona oduševio je čelnike kluba u toj mjeri da će se znatno 'otvoriti' u ljetnom prijelaznom roku, što, recimo, i nije bio slučaj prethodnih godina.

Prema informacijama do kojih je došao "Daily Mail", za kupovinu će Tottenhamov trener Mauricio Pochettino dobiti 150 miliona funti. Navodno, 60 je već osigurano, a ostatak bi trebalo da donesu predviđene prodaje igrača, jer je procijenjeno da je vrijeme da se donese malo svježe krvi u sastav tima.

Špekuliše se kako će Pochettino u potrazi za novim lijevim bekom, dvojicom centralnih vezista, ofanzivnim vezistom i rezervnim napadačem. Iako su imena za sada pod velom tajne, jedan od fudbalera koji bi navodno mogao stići na White Hart Lane je srbijanski napadač Aleksandar Mitrović kojem se ne ostaje u Fulhamu, pogotovo nakon što je ovaj klub ispao u Championship.

Teško će biti Tottenhamu i da zadrži one najbolje igrače, pogotovo Christana Eriksena za kojeg se interesuje Real Madrid, dok je Kieran Trippier na oku Napolija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U vremenu kada se novac troši nemilice, kada se kao u vjetar baci i preko 500 miliona, Tottenham je u prethodnom periodu okrenuo ploču i ignorisao priče. Nakon prošlogodišnjeg ljetnog prijelaznog roka, ni ove zime, u januaru, Spursi nisu doveli nijednog novog fudbalera. Dakle, cijela sezona bez ijednog jedinog pojačanja, što se nijednom do sada nije desilo u Premier ligi.

Potrošeno - nula eura. Rezultat - polufinale Lige šampiona. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi