Pouzdan izvor tvrdi: Napoli dovodi pojačanje iz Londona

Englez dolazi pod Vezuv

Pouzdan izvor tvrdi: Napoli dovodi pojačanje iz Londona

Čelnici Napolija odlučili su da se dodatno pojačanju u zadnjoj liniji, javljaju italijanski mediji.

Za Napolitance se i ove sezone titula pokazala kao krupan zalogaj, međutim pod Vezuvom ne žele odustati od svojih namjera, pa u skladu s tim uveliko tragaju za pojačanjima.

Posljednjih se dana tako u italijanskim medijima mogu pročitati najave, odnosno nagađanja vezana za eventualne dolaske u Napoli, a jedno takvo vezano je za - Kierana Trippiera.

Kevin Malcuit koji je ljetos stigao u Napoli nije u potpunosti zadovoljio apetite trenera Carla Ancelottija, koji je odlučan u namjeri da na desnom beku ojača konkurenciju i kao idealnog igrača za to vidi upravo u 28-godišnjem Trippieru.

Da bi se transfer mogao realizovati izvijestio je i Gianluca Di Marzio, novinar koji je tradicionalno dobro upućen u poslove na italijanskoj tržnici.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Trippier je inače reprezentativac Engleske, a za Tottenham nastupa od 2015. godine nakon što je prethodno igrao za Burnley, Barnsley i rezerve Manchester Cityja.

U tekućoj sezoni je za Spurse odigrao 33 utakmice sa učinkom od jednog gola i pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi