Došlo vrijeme da Immobile zaigra i u četvrtoj Ligi petice

Briljira u Laziju

Došlo vrijeme da Immobile zaigra i u četvrtoj Ligi petice

Admin Čaušević

Do prekidanja fudbalskih takmičenja u najjačim evropskim ligama Ciro Immobile je s 27 golova bio prvi kandidat za osvajanje Zlatne kopačke. 

Immobile ove sezone briljira u dresu Lazija što nije promaklo bogatim klubovima iz Premiershipa. Kao naredna destinacija za 30-godišnjaka se spominje Everton.

Carlo Ancelotti je veliki ljubitelj italijanskog napadača te su Karamele za standardnog člana Azzurra spremni izdvojiti ogroman novac da ga dovedu na Goodison Park.

Immobile je već igrao van Italije. Bio je u Bundesligi i La Ligi gdje je nastupao za Borussiju Dortmund, odnosno Sevillu, ali u tim klubovima se nije proslavio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dolazak u Lazio 2016. godine za njega se ispostavio kao pravi potez. U međuvremenu je potpuno oživio karijeru i postao jedan od najboljih evropskih golgetera.

Inače, Immobile je prošao omladinske selekcije Juventusa, a još je igrao za Genou, Torino, Grosseto, Pescaru i Sienu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi