Immobile o Conteu, Emeryju, Kloppu i Inzaghiju

Svi su različiti

Immobile o Conteu, Emeryju, Kloppu i Inzaghiju

Ciro Immobile je tokom karijere promijenio popriličan broj klubova. Ipak, po pravilu je najbolji fudbal igrao u svojoj Italiji.

Sjajne igre u dresu Torina su mu svojevremeno donijele transfer u Borussiju Dortmund, da bi potom igrao i u Sevilli. Ipak, nije u Španiji i Njemačkoj bio na svom nivou, ali zato od povratka u Italiju i potpisa za Lazio igra fantastično.

Ove sezone je Immobile prvi golgeter (prekinute) Serije A sa 27 golova iz 26 utakmica.

Immobile, koji je kao i većina Italije trenutno u samoizolaciji zbog koronavirusa, je pomoću Instagram livea komunicirao sa svojim pratiocima, a iz njegovog "prenosa" valja izdvojiti komentare o trenerima.

Italijanski napadač je govorio o nekoliko proslavljenih stručnjaka sa kojima je tokom godina sarađivao, o Simoneu Inzaghiju, Unaiju Emeryju, Jurgen Kloppu i Antoniju Conteu.

"Treninzi u Španiji su prilično slični onima u Italiji", rekao je na početku Immobile, pa prešao na trenere:

"Emery je jako posvećen taktici, podsjeća me pomalo na Contea zbog načina na koji priprema utakmice. Klopp je bio potpuno drugačiji od njih. Njegovi treninzi su se vrtili oko lopte, stalno ste bili u pokretu, ni trenutka se nije mirovalo. Dao mi je puno toga korisnog za karijeru".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Inzaghi, naravno, je više trener u italijanskom stilu, ali balansira stvari jako dobro. Puno je rada sa loptom, ali tu je i prava doza fokusa na taktiku", poručio je Inzaghi.

Podsjetimo, osim pomenutih Lazija, Borussije, Seville i Torina, Immobile je u svojoj karijeri nastupao još za Juventus, Sienu, Goretto, Pescaru i Genou. Za reprezentaciju Italije je odigrao 39 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi