Dosta mu je da bude u sjeni: Buvač dobija samostalan posao, i to kakav?

Navodno se dogovorio s turskim klubom

Dosta mu je da bude u sjeni: Buvač dobija samostalan posao, i to kakav?

Bh. trener Željko Buvač, koji je doskoro bio prvi asistent Jurgenu Kloppu u Liverpoolu, navodno je pristao da preuzme Fenerbahče.

U finišu sezone ovaj nekadašnji fudbaler Borca iz Banjaluke je iz "privatnih razloga" napustio Anfield, a poslije dugog niza godina asistiranja Buvač će, kako stvari stoje, uploviti u samostalne trenerske vode.

Posljednjih dana se uveliko špekuliše da je Buvač (56) glavni kandidat da preuzme Fenerbahče, a turski mediji sada pišu da je trener rodom iz Prijedora nakon razgovora sa sportskim direktorom Damienom Comollijem pristao na uslove koji su mu ponuđeni.

Klupa velikana kao što je Fenerbahče i takmičenje u Ligi šampiona je zasigurno nešto što je čekao Buvač i što bi moglo da bude pravi izazov, a cijeli posao bi mogao biti ozvaničen u narednim danima.

Navijači Fenerbahčea, s druge strane, ne bi bilo oduševljeni ukoliko bi Buvač preuzeo klub, jer su očekivali mnogo veća trenerska imena poput Maurizija Sarrija, Laurenta Blanca, Villas-Boasa...

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Podsjećanja radi, Buvač se nakon napuštanja Liverpoola povezivao s još nekoliko klubova, od Arsenala do Eintrachta iz Frankfurta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi