Škrtel bi volio kod Gerrarda, ali para nema

"Martin bi bio jako sretan da je to moguće, ali..."

Škrtel bi volio kod Gerrarda, ali para nema

Od kada su se pojavile špekulacije da će Steven Gerrard sjesti na klupu Rangersa, pojavile su se i špekulacije da će njegova prva akvizicija biti nekadašnji saigrač iz Liverpoola Martin Škrtel.

Gerrard je i zvanično predstavljen kao novi strateg škotskog kluba, a od tada su se glasine o Škrtelovom dolasku na Ibrox intenzivirale.

Ipak, izgleda da od ponovonog udruživanja starih znanaca neće biti ništa, barem ako pitate menadžera Martina Škrtela.

"Martin bi bio jako sretan da može igrati pod Stevenom Gerrardom, ali ponekad, kada su transferi u pitanju, mnogo stvari se mora posložiti. U ovom slučaju radi se o nemogućoj situaciji", istakao je za Daily Record Škrtelov menadžer Karol Csonto.

Inače, stameni slovački defanzivac je pod ugovorom sa Fenerbahčeom do narednog ljeta, tako da bi Rangers morao izdvojiti popriličnu cifru za njegov transfer - cifru koju trenutno nema na raspolaganju. Također, Škrtel u Turskoj sigurno ima puno veća primanja nego što bi mogao imati u Glasgowu.

"Kada su u pitanju male razlike može se pronaći solucija, ali u ovom slučaju to nije moguće. Plata igrača u Turskoj je četiri ili pet puta veća nego ona koju može ponuditi Rangres. Također, Fenerbahče ga neće pustiti da ode jer je on najvažniji igrač tog kluba i potreban im je da bi se kvalifikovali za Ligu prvaka... To sve znači da bi njegov transfer koštao pet ili šest miliona eura, minimalno. A već sam vam rekao i za razlike u platama", poručio je Csonto, pa dodao:

"Steven je pokušao to dogovoriti, ali nije imao pojma o finansijskoj situaciji igrača. On želi najbolje igrače i zato je razgovarao sa Martinom, ali na žalost to neće biti moguće... Steven je razgovarao sa Martinom o mogućem transferu i prije nego što je stigao u Rangers. Kasnije su razgovarali i čelnici klubova i došli do zaključka da su razlike u ovom trenutku nepremostive".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi