Alen Halilović spašava karijeru: Milan ga poslao na posudbu

Napustio San Siro

Alen Halilović spašava karijeru: Milan ga poslao na posudbu

Jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa Alen Halilović karijeru će nastaviti u Belgiji, saznaje Mozzart Sport.

Halilović u proteklom periodu nije dobio gotovo nikakvu šansu u Milanu, a iako se spominjalo da bi mogao na posudbu u Bolognu koju vodi Siniša Mihajlović, čini se da ga Rossoneri ipak vide u Belgiji.

Nekadašnji vezista Dinama iz Zagreba navodno će svoju karijeru nastaviti u Standardu, gdje će pokušati doći do veće minutaže kojom bi oživio karijeru koja nikako da krene uzlaznom putanjom otkako je kao 17-godišnjak za pet miliona eura napustio Maksimir.

Klub iz Liježa, s druge strane, vidi u mladom Haliloviću jednog od nositelja igre Standarda, a hrvatskog nogometaša će u novoj sredini dočekati naš Gojko Cimirot koji je jedan od najstandardnijih u redovima četvrtoplasirane momčadi tamošnje Jupiler lige.

Podsjetimo, Halilović (22) se kao igrač Milana vodi od ljeta 2018. godine, a na San Siru je kod Gattusa odigrao tek 60 minuta u tri utakmice Evropske lige. Prije nego što je stigao u Italiju igrao je za Dinamo, Barcelonu, Sporting Gijon, Hamburger SV i Las Palmas.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Za "A" reprezentaciju Hrvatske je igrao u devet utakmica, no posljednjih par godina nije u prvom planu. Zbog loše forme propustio je Euro u Francuskoj, a nije se našao niti na popisu Zlatka Dalića za Svjetsko prvenstvo u Rusiji na kojem su Vatreni osvojili historijsko srebro.

Top Komentari

Joks
E, što me nesikira ova vijest, neću moći jesti 3 dana zbog ovog Hrvatića...
0 1
MirzaBarucic
Hahaha .... Malo ih je koji su svoju karijeru zeznuli kao ovaj "vatreni".
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi