"Ne žalim zbog Barcelone, a pitajte Gattusa što nisam igrao u Milanu"
Alen Halilović se već dugo "traži" po mnogobrojnim klubovima širom Evrope. Ostaje nam da vidimo kako će se snaći u Belgiji (Foto: Standard)

Alen Halilović predstavljen u Liježu

"Ne žalim zbog Barcelone, a pitajte Gattusa što nisam igrao u Milanu"

M. Šljivak

Alen Halilović predstavljen je kao novi igrač Standarda iz Liježa.

Mladi hrvatski fudbaler nije imao karijeru kakvu su mu predviđali. Iz Dinama je kao mlad otišao u Barcelonu, a zatim je igrao za Sporting Gijon, HSV, Las Palmas, Milan...

Međutim, Halilović ne žali za potezima koje je napravio, posebno ne zbog odlaska u Barcelonu.

"Ne žalim, 99 posto klinaca bi prihvatilo ponudu Barcelone", rekao je Halilović, te je zatim govorio o HSV-u.

"Sviđao mi se rad sa trenerom Brunom Labbadiom, ali on je dobio otkaz nakon četiri utakmice. Trener koji je došao nije me vidio u svom sastavu. Kasnije sam otišao u Las Palmas i bio sam dobar dok se nisam povrijedio", istakao je Halilović.

Veliko je iznenađenje bilo kada je ljetos stigao u ekipu Milana. Ipak, među Rossonerima se nije naigrao, pa je u ovom klubu odigrao samo dvije utakmice i to protiv Dudelangea u Evropskoj igi.

Novinare je zanimalo zašto nije dobio šansu na San Siru, a hrvatski fudbaler je samo kratko odgovorio.

"To morate pitati gospodina Gattusa. Razgovarali smo i govorio je da voli igače protiv mene, ali rekao mi je da sam još mlad i da moram napredovati. Nisam želio čekati šansu jer želim igrati. Dolazak u Standard ne smatram korakom unazad", rekao je Halilović.

Safet Sušić: Uhvatio sam Alena za kapu

Alen Halilović se kontsantno povezivao i sa nastupom za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Ipak, on se odlučio za nastup u selekciji Hrvatske, a posljednju šansu za nastup je imao prije šest godina kada je još uvijek imao mogućnost da promijeni reprezentaciju.

Tadašnji selektor Safet Sušić međutim nije želio da uruči poziv Haliloviću i on je zatim zaigrao za Vatrene, što je realno oduvijek i želio.

Međutim, legendarni Pape je naljutio javnost u BiH izjavom za ovog mladog fudbalera.

"Mali Alen je prošao ispred mene, ali me nije zapazio. Uhvatio sam ga za kapu, nije se obazirao jer valjda nije znao da sam to ja", rekao je tadašnji selektor Safet Sušić za SportSport.ba prije nešto više od šest godina.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Alen Halilović je za Vatrene potom odigrao devet utakmica, a debitovao je pet mjeseci po povlačenju kape od strane Safeta Sušića.

Promo

Top Komentari

Adnanos
Boli me kifla
1 0
Mele
Njegov stil igre, talenat, trebalo je da bude novi Messi, ali eto, zivot nije igracka, sad je tu i ima jos koju sansu da se vrati, ali mu vrijeme prolazi, nije vise 16 ili 17 g pa da ga zovu najvecim talentom.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi