Kinezi "bježe" sa San Sira, Rossoneri ponovo mijenjaju vlasnika?

Ovaj put i Milano stižu Amerikanci?

Kinezi "bježe" sa San Sira, Rossoneri ponovo mijenjaju vlasnika?

Prije godinu dana su bogati kineski investitori na čeli sa Younghong Lijem postali novi vlasnici Milana. Mnogi su očekivali da će njihovi milioni značiti i ekspresan povratak Rossonera u sam vrh italijanskog i evropskog fudbala, ali se to nije desilo.

Ove sedmice je čak i Silvio Berlusconi, koji je prodao Milan sadašnjim vlasnicima, tokom jednog političkog mitinga poručio, naravno šaljivo, da će, "kako se stvari na San Siru odvijaju, na kraju otkupiti svoj nekadašnji klub".

Već neko vrijeme se špekuliše o finansijskim poteškoćama vlasnika Milana, a danas je italijanska La Repubblica prenijela informaciju da Younghong Li ipak neće moći otplatiti ogromne kredite (oko 300 miliona eura + kamate), te da će zaista biti primoran prodati Milan samo godinu dana nakon što je postao vlasnik.

Navodno Younghong Li već pregovara sa nekoliko potencijalnih investitora i kupaca, mahom iz SAD-a, uključujući Relevant Sports grupaciju čiji je prvi čovjek Charlie Stillitano.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Špekuliše se da bi upravo Stillitano mogao postati novi vlasnik Milana. Inače, on je trenutno i prvi čovjek Međunarodnog kupa šampiona, prijateljskog turnira koji se svakog ljeta održava širom planete i u kojem učestvuju evropski velikani.

Osim toga, Stillitano je prijatelj predsjednika Rome Jamesa Pallotte, a navodno je i veliki simpatizer Milana.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi