Igrač Everton ošamario Harryja Kanea!

Bez pardona

Igrač Everton ošamario Harryja Kanea!

Edmir Škorić

Abdoulaye Doucoure nije izdržao, ošamario je Harryja Kanea u 59. minuti, pa je dobio direktan crveni karton.

Duel Evertona i Tottenhama igra se večeras i njime će se kompletirati 29. kolo Premier lige. Karamelama neophodni bodovi u borbi za opstanak, Tottenham i dalje želi da se domogne Top 4 i plasmana u Ligu prvaka.

Važnost utakmice je dovela do nešto oštrije igre, mada je to glavni sudija uglavnom dopuštao i sve tolerisao, ne dodijelivši nijedan karton do 59. minute.

Onda se odjednom zakuhalo. Doucoure je ošamario Kanea i doslovno ga patosirao, a zbog napada na kapitena engleske reprezentacije dobio je direktan crveni karton, dok je napadač Spursa dobio javnu opomenu.

Situacija je izmakla kontroli, a Everton će na svom Goodison Parku s igračem manje imati težak posao u posljednjih pola sata, dok će Everton još jače krenuti po pogodak i važna tri boda.

Nije dugo domaćin izdržao sa igračem manje. Dosuđen je penal koji u gol pretvara upravo Kane, sigurno matiravši Pickforda u 69. minuti.

Tottenham je prije ovog meča bio peti sa 49 bodova, ali ima samo bod manje u odnosu na Newcastle i Manchester United. S bodom seli na četvrto, a pobjedom čak na treće mjesto. Kako sada stvari stoje, Spursi idu na treće mjesto.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se Karamela tiče, imaju 26 bodova i zauzimaju 18. mjesto, a u slučaju neriješenog ishoda prestići će čak tri tima na tabeli te mnogo lakše dočekati nastavak sezone, no to sada izgleda kao nemoguća misija.

Pobjeda se sada čini nemoguća, nakon isključenja Doucourea i gola Kanea, ali bod svakako domaći mogu da osvoje, iako će i to biti isuviše teško, ali više nemaju šta da izgube.

Top Komentari

Zulfikar
Jao glume haha, dobro nisu rekli da je pretrpio potres mozga.
0 1
user1676105602
prava slina engleska kako pada ko da ga je snajper pogodio
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi