Bolno prizemljenje za Kanea: "Dao je četiri gola u pristojnim utakmicama"
Barton žestoko omalovažio rekord Kanea.

Nakon što je oborio rekord Rooneyja

Bolno prizemljenje za Kanea: "Dao je četiri gola u pristojnim utakmicama"

Eldar Ganibegović

Harry Kane je na startu kvalifikacija za EURO postao najbolji strijelac u historiji Engleske, no sada ga je žestoko kritikovao jedan bivši reprezentativac ove zemlje.

Napadač Tottenhama Harry Kane prije nekoliko dana postao je najbolji strijelac u historiji reprezentacije Engleske.

On je postigao gol u pobjedi protiv Italije na startu kvalifikacija za EURO i tako stigao do 54. gola skinuvši s trona Waynea Rooneyja.

Kasnije je u drugom kolu dodatno popravio taj učinak golom protiv Ukrajine i sada je na brojci od 55 golova u dresu Gordog Albiona.

Međutim, Harry Kane je dobio i veliki broj kritika ubrzo nakon što je oborio rekord Waynea Rooneyja.

Bivši igrač Manchester Cityja i Marseillea Joey Barton (40) objavio je poruku na svojoj Twitter stranici u kojoj je rekao da je Rooney u drugačijoj stratosferi od napadača Spursa.

Oglasi

"Ljudi koji upoređuju Waynea Rooneyja i Harryja Kanea? WR  je iz potpuno druge stratosfere. Nivoi i nivoi i nivoi iznad", napisao je Joey Barton.

"Harry Kane... 32 od 54 gola dao protiv: San Marina, Albanije, Bugarske, Crne Gore, Paname, Kosova, Litvanije, Malte, Andore, Nigerije, Škotske, Senegala, Slovenije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Dodajte još 18 penala i postigao je samo četiri gola u pristojnim utakmicama", post je Barton prokomentarisao.

Inače, Kanea i Rooneyja na vječnoj listi slijedi Bobby Charlton s 49 golova, gol manje ima Lineker, a 44 Jimmy Greaves. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi