Douglas Costa junak Juventusa

Savladali Genovu

Douglas Costa junak Juventusa

E. Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Juventusa večeras su na domaćem terenu savladali Genovu (1:0) u posljednjem meču 21. kola italijanske Serije A.

Stara dama je teže od očekivanog večeras stigla do nova tri boda i tako nastavila u korak pratiti lidera Napoli. Juve je veoma dobro otvorio meč, a prvu pravu priliku imao je Miralem Pjanić u sedmoj minuti nakon odličnog udarca iz slobodnjaka, no Perin je bio siguran.

Međutim, desetak minuta kasnije Juventus je uspio da dođe do prednosti. Asistenciju je upisao Mario Mandžukić, a na pravom mjestu našao se Douglas Costa koji je zatresao mrežu protivniče ekipe za 1:0.

Tada se očekivalo da Juventus završi posao na ovom meču, no Genova je zaigrala jako dobro. U drugom poluvremenu gosti su imali nekoliko solidnih pokušaja za izjednačenje, no rezultat se nije mijenjao.

Juventus je još uvijek na drugom mjestu Serije A sa 53 boda i ima samo jedan bod manje u odnosu na lidera Napoli. S druge strane, Genoa je na 15. mjestu sa 21 bodom. Pjanić je odigrao svih 90 minuta, dok Ervin Zukanović nije igrao zbog žutih kartona.

Seria A, 21. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus - Genoa 1:0

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi