Hladnokrvni Allegri: Nije Pjanić kao Pirlo
Miralema Pjanića mnogi proglašavaju za najboljeg veznog igrača u Seriji A

Trener Juventusa bez dileme

Hladnokrvni Allegri: Nije Pjanić kao Pirlo

M. Šljivak

Veznog igrača Juventusa i reprezentacije Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića često porede sa legendarnim italijanskim fudbalerom Andreom Pirlom. Usporedbe su česte po stilu igre, kao i po izvođenju slobodnih udaraca, gdje su obojica majstori.

Međutim, trener Juventusa Massimiliano Allegri tvrdi kako Pjanić i Pirlo nisu toliko slični koliko svi pričaju. Otkrio je i zašto tako misli i to veoma hladnokrvno.

"Pirlo i Pjanić? Andrea je odrastao sa ulogom koju sam ja pronašao Pjaniću, koji trenutnu poziciju igra svega dvije godine. Dobro se snašao tu, ali uvijek postoji prostora za dodatni napredak. Smatram da nema toliko sličnosti između Pirla i Pjanića", poručio je trener Juventusa.

Međutim, dodao je kako čini sve da dodatno poveća kvalitet igre bh. veznjaku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Zaista radim sve kako bih mu pomogao da postane još bolji. Motiviran je za rad i za sada radi dobar posao"; poručio je Allegri.

Pjanić je od dolaska iz Rome u ljeto 2016. godine jedan od ključnih igrača Juventusa, a sredina terena italijanskog prvaka se ne može zamisliti bez njega.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SEIKO
KRIVONOGI PANJIĆ KO PIRLO....SVAŠTA.
0 11
amar.k
pa naravno da nije kao pirlo, bolji je od pirla
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi