Ancelotti sinoć razočarao Modrića kao nikad do sada, Hrvat izašao sa stadiona i pokazao pravo lice

Gospodski potez iskusnog veznjaka

Ancelotti sinoć razočarao Modrića kao nikad do sada, Hrvat izašao sa stadiona i pokazao pravo lice

Endin Čaušević

Real Madrid sinoć je na svom terenu deklasirao Valenciju sa 5:1 u meču 13. kola španske La Lige, a u centru pažnje ponovo se našao Luka Modrić. Hrvat je šansu ponovo dobio tek u drugom poluvremenu zbog čega se Carlo Ancelotti pravdao, ali je Modrić pored svega toga pokazao kakav je gospodin.

Kraljevski klub je očitao sinoć fudbalsku lekciju gostima iz Valencije i lakše od očekivanog uspio je da dođe do nova tri boda.

Međutim, glavna tema španske javnosti ponovo je Luka Modrić za kojeg se očekivalo da će zaigrati od prve minute, a posebno zbog činjenice da Carlo Ancelotti nije mogao da računa na skoro pola veznog reda.

No, ponovo su svi bili u šoku kada je Ancelotti odlučio da ostavi Modrića na klupi, a hrvatski reprezentativac dobio je priliku tek u 60. minuti kada je sve bilo već riješeno, te je na terenu proveo nešto više od pola sata.

Ancelotti se ponovo pravdao nakon utakmice izjavom da je Modrić trebao igrati od prve minute i da nije bio fer prema njemu, ali jasno je da to baš i neće utješiti hrvatskog reprezentativca.

Oglasi

I sinoć se pokazalo zbog čega je Modrić toliko nezadovoljan svojom minutažom jer su svi vjerovali da će u odsustvu povrijeđenih Bellinghama i Tchouamenija upravo on dobiti šansu, ali Ancelotti je odlučio drugačije.

Iako je igrao tek nešto više od pola sata i nije uspio da napravi ništa posebno nakon ulaska u igru Modrić je našao način kako da oduševi fudbalsku javnost.

Naime, jedan navijač Reala sinoć je naletio na Modrića ispred stadiona i zamolio ga je za fotografiju iako je Luka bio vidno nezadovoljan. No, Hrvat je pokazao kakav je gospodin i ispoštovao je navijača Reala i njegovu suprugu.

Fotografija se pojavila ubrzo na društvenim mrežama, a ovaj navijač Reala je bio itekako zahvalan Modriću što je stao i fotografisao se s njim i njegovom suprugom, te ga je oduševio koliko je skroman.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I pored Modrićevih "vapaja" prema Ancelottiju da može igrati i dalje u visokom tempu od Italijana nije dobio očekivanu reakciju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti