Izjava Dragana Stojkovića će odjeknuti Crnom Gorom: "Možda su mislili da sam ljubazan..."

Dodatni vjetar u leđa za Radulovićeve momke

Izjava Dragana Stojkovića će odjeknuti Crnom Gorom: "Možda su mislili da sam ljubazan..."

E. Čaušević, foto: EPA

Reprezentacija Srbije sinoć je na prepunom stadionu u Podgorici uspjela s 2:0 da pobijedi Crnu Goru u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. U centru pažnje nakon meča bio je Dragan Stojković čija izjava će odjeknuti Crnom Gorom.

Utakmica u Podgorici privukla je veliko interesovanje i javnosti u regionu, a na prepunom stadionu Budućnosti gledali smo veoma zanimljivu utakmicu koja je na kraju otišla na stranu gostujuće selekcije.

Komšijski derbi riješen je u finišu drugog poluvremena kada je Srbija golovima Dušana Vlahovića uspjela da dođe do prednosti od 2:0 i ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat ove utakmice.

Srbija je tako na najbolji način uspjela da otvori kvalifikacije s dvije pobjede, ali ni u taboru Crne Gore sigurno nisu nezadovoljni jer su u prvom kolu u gostima pobijedili Bugarsku i na kontu imaju tri boda.

Nakon utakmice u centru pažnje našao se selektor gostujuće reprezentacije Dragan Stojković koji je priznao da ga je Crna Gora sinoć itekako iznenadila igrom, te da nije zaslužila poraz.

Stojković je posebno oduševio javnost u Crnoj Gori porukom da vjeruje da ova reprezentacija može na Evropsko prvenstvo i da se nada da će upravo Srbija i Crna Gora iz ove grupe zajedno za Njemačku.

Oglasi

"Ako Crna Gora ovako nastavi onda idemo zajedno u Njemačku. Zaista bih volio da bude tako", rekao je Stojković nakon utakmice, a potom i dodao.

"Ulazak Dušana Vlahovića i Andrije Živkovića su preokrenuli našu igru. Znali smo da će šansa da dođe i dočekali smo je. Ovo je velika pobjeda i tri boda za naš put ka Njemačkoj. I Crna Gora ima zaista odličan kvalitet. To sam govorio i u najavi iako su možda neki mislili samo da sam ljubazan. Eto, večeras su vidjeli da sam bio u pravu".

Nakon dva odigrana kola Srbija se nalazi na liderskoj poziciji u grupi G sa šest osvojenih bodova, dok slijede Mađarska i Crna Gora koje imaju po tri boda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na začelju ove grupe nakon uvodne dvije utakmice nalaze se Litvanija i Bugarska koje nemaju bodova. No, treba istaći da Mađarska i Litvanija imaju po meč manje u odnosu na ostale ekipe.

# TIM UTAKMICE GOL RAZLIKA BODOVI
1. Srbija 2 4:0 6
2. Mađarska 1 3:0 3
3. Crna Gora 2 1:2 3
4. Litvanija 1 0:2 0
5. Bugarska 2 0:4 0

Kvalifikacije za EP nastavljaju se u junu kada će Srbija u goste Bugarskoj (20. juni), dok će Crna Gora igrati ponovo na svom terenu i to protiv Mađarske, a ovaj meč na rasporedu je 17. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi