Prva reakcija Dragana Stojkovića nakon žrijeba: "Srbija se ne plaši nikog"
(AP Photo/Darko Vojinovic)

Piksi sasvim jasan

Prva reakcija Dragana Stojkovića nakon žrijeba: "Srbija se ne plaši nikog"

Midhat Šljivak

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković nije nezadovoljan grupom koju je njegova selekcija dobila na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Za njega je cilj plasman u nokaut fazu.

Srbija je saznala rivale na Evropskom prvenstvu. Orlovi će igrati s Engleskom, Danskom i Slovenijom, a selektor Stojković nije nezadovoljan ovom grupom.

"Nisam se bavio pogađanjem grupa", reagovao je Piksi na početno pitanje je li pogodio nekog rivala i zatim je o protivnicima rekao:

"Interesantna grupa, teška. Moramo da igramo sa svima, cilj je da budemo što bolji i da uzmemo jedno od prva dva mjesta kako bi smo prošli dalje. Veoma izazovno, imamo derbi sa Slovenijom, Dance koji su neugodni. Veoma dobra su ekipa. Englezi izgledaju kao jedna od najjačih selekcija u Evropi. Bit će interesantno", istakao je Stojković.

Srbija se ne plaši nikog. Takav je stav selektora Orlova.

Oglasi

"Nema potrebe za strah. To je igra 11 na 11, bit će dobre i interesantne utakmice. Ima još dosta vremena da analiziramo, gledamo i pravimo planove kako bismo bili najbolji što možemo. To će biti onog dana kada se odigra prva utakmica", rekao je Stojković.

Raspored utakmica selekcije Srbije na EP

Reprezentacija Srbije odmah je po okončanju žrijeba saznala kada i gdje će odigrati svoje utakmice grupne faze na Evropskom prvenstvu.

Prvenstvo Orlovi otvaraju 16. juna u Gelsenkirchenu. Na stadionu Schalkea Srbija će odigrati meč sa selekcijom Engleske, koja na EP dolazi kao viceprvak Starog kontinenta i jedan od glavnih favorita za naslov.

20. juna Srbija ide u Minhen. Tamo će se odigrati balkanski derbi sa selekcijom Slovenije, a u Bavarskoj će ostati i za treći meč 25. juna kada će protivnik biti selekcija Danske.

Orlovi su u veoma teškoj grupi. Ipak, veliki optimizam vlada kod naših istočnih komšija i vidjet ćemo kako će se odvijati stvari na prvenstvu koje se igra od 14. juna do 14. jula u 10 njemačkih gradova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi