Brat slavnog reprezentativca Srbije kolabirao na utakmici, plakali i igrači i navijači

Užasne scene

Brat slavnog reprezentativca Srbije kolabirao na utakmici, plakali i igrači i navijači

Edmir Škorić

Dragiša Gudelj, brat mnogo poznatijeg reprezentativca Srbije i igrača Seville Nemanje Gudelja, onesvijestio se danas tokom utakmice njegove Cordobe i Racing Ferrola.

U 11. minuti susret je prekinut, pošto je Dragiša ostao da leži bez svijesti na travi.

Dvadesetpetogodišnji srpski nogometaš srušio se na zemlju i odmah su na teren ušla ambulantna kola. Najprije su ga oživljavali.

Nakon što mu je ukazana prva moć, postavljen je na nosila i ambulantnim kolima je odvezen u lokalnu bolnicu.

Prema pisanju španskih medija, bilo je uplakanih ljudi na tribinama, a scena je svakako bila jako uznemirujuća za sve.

[twitter]https://twitter.com/Jdpd78/status/16396D94353978343425[/twitter]

Izvršni direktor Cordobe Javier Gonzalez Calvo ponovno se uvjerio u stanje Dragiše Gudelja nakon prekida utakmice. "Igrač je stabilan, pretrpio je kardio-respiratorni zastoj i ostat će, logično, primljen", rekao je medijima.

Dragiša Gudelj je ponikao u nizozemskoj Bredi, gdje je i rođen, a kasnije je igrao za Jong Ajax, Wohlen, Guimaraesov B tim, Cadizov B tim i od prošle godine je član španskog niželiugaša Cordobe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Igrao je za sve mlađe selekcije Srbije do U19, a kasnije nije dobio priliku da igra za nacionalni tim, za razliku od njegovog starijeg brata koji ima daleko veću karijeru.

Svi se nadamo da će s Dragišom biti sve u najboljem redu i da će ubrzo napustiti bolnicu.

Top Komentari

user1642515306
Zaboli nas za srbadijom!!
2 2
Pajkan
Ali fakat
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi