Gleda u nogu i ne vjeruje šta vidi: Prokleta sudbina mu je oduzela što je čekao cijeli život!

Tužno i nesretno

Gleda u nogu i ne vjeruje šta vidi: Prokleta sudbina mu je oduzela što je čekao cijeli život!

Admin Čaušević

Pojedinim fudbalerima se dešava ono što nikako ne žele, većina od njih će za sve okriviti prokletu sudbinu. To je i slučaj sa čovjek koji je cijelog živoga čekao nastup na jednom velikom takmičenju.

Vjerovatno nema tužnije stvari nego povrijediti se desetak dana uoči Svjetskog prvenstva, upravo se to desilo golmanu Spezije, Bartlomiej Dragowskom.

Dragowski se našao na spisku putnika reprezetnacije Poljske sa Mundijal, ali nažalost neće biti sa saigračima u Kataru tokom najvažnijeg sportskog događaja u 2022. godini.

Ovaj 25-godišnjak je doživio jezivu povredu zgloba u meču protiv Verone, a kada je vidio šta mu je s nogom zanijemio je i počeo plakati kako od bolova tako od tuge.

Povredi koja će pouzadnog golmana sigurno na duži vremenski period odvojiti sa terena je prethodio duel sa Kevinom Lasagnom i jasno je da nije bilo namjere.

Oglasi

Poljak je sa terena iznesen na nosilima i o težini povrede že se znati nakon detaljnih pregleda, ali sasvim je jasno da golmona Spezije čeka duža pauza.

"Ne daj se Drago, svi smo uz tebe", odmah su iz Spezije dali podršku svom golmanu koji je u klub stigao ovog ljeta iz Fiorentine za dva miliona eura.

Svakako je upitno da li bi Dragowski dobio i minut na Mundijalu s obzirom na konkurenciju u vidu Wojciecha Szczęsnyog i Lukasz Skorupskom, ali svakako se radovao odlasku na svoje prvo veliko takmičenje.

Oglasi

Inače, spisak kojeg je objavio selektor Poljske Czeslaw Michniewicz zajedno sa Dragowskim izgleda ovako:

Golmani: Bartlomiej Dragowski (Spezia), Lukasz Skorupski (Bologna), Wojciech Szczesny (Juventus).

Odbrana: Jan Bednarek (Aston Villa), Bartosz Bereszynski (Sampdoria), Matty Cash (Aston Villa), Kamil Glik (Benevento), Robert Gumny (FC Augsburg), Artur Jedrzejczyk (Legia Warsaw), Jakub Kiwior (Spezia), Mateusz Wieteska (Clermont), Nicola Zalewski (Roma).

Vezni red: Krystian Bielik (Birmingham City), Przemyslaw Frankowski (Lens), Kamil Grosicki (Pogon Szczecin), Jakub Kaminski (VfL Wolfsburg), Grzegorz Krychowiak (Al-Shabab), Michal Skoras (Lech Poznan), Damian Szymanski (AEK Athens), Sebastian Szymanski (Feyenoord), Piotr Zielinski (Napoli), Szymon Zurkowski (Fiorentina).

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napad: Robert Lewandowski (Barcelona), Arkadiusz Milik (Juventus), Krzysztof Piatek (Salernitana), Karol Swiderski (Charlotte FC).

Poljska se na Mundijalu nalazi u grupi sa Argentinom, Meksikom i Saudijskom Arabijom te ima sasvim dobre šanse da prođe u nokaut fazu, po prvi put od 1986. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije