Drakonske kazne za igrače Napolija, jednom je džep tanji za 200.000 eura

De Laurentiis nije imao milosti

Drakonske kazne za igrače Napolija, jednom je džep tanji za 200.000 eura

A. Čaušević
Teme:

Aurelio De Laurentiis je drakonski kaznio igrače nakon pobune igrača Napolija poslije susreta Lige prvaka protiv Salzburga. 

Igrači su kažnjeni sa 25 % ili 50 % od ukupne mjesečne plate, a prema računici italijanskih medija ukupni iznos kazni je 2.5 miliona eura.

Gazzetta dello Sport navodi da je najgore prošao Allan čiji će džep biti tanji za 200.000 eura, prvenstveno zbog žestokog obračuna sa Edoardom De Laurentiisom.

Slučaj neće biti završen s izrečenim kaznama s obzirom da će igrači putem svojih zastupnika uputiti žalbe, pa bi sve trebalo biti završeno za mjesec.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Napoli prolazi kroz najveću rezultatsku krizu u posljednjoj deceniji. Za liderom Serije A, ekipom Juventusa, već kasne 15 bodova. U srijedu će gostovati Liverpoolu za prolaz u osminu finala Lige prvaka.

De Laurentiis bi se uskoro trebao vratiti iz SAD-a kako bi se dublje analizirala aktuelna situacija. Trese se i stolica Carlu Ancelottiju, kao mogući nasljednici se spominju Gennaro Gattuso i Luciano Spalletti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi