Drama na Benito Villamarinu: Betis golom iz penala pobijedio Gironu

Pet golova i pobjeda domaćih

Drama na Benito Villamarinu: Betis golom iz penala pobijedio Gironu

E. Čaušević

Fudbaleri Betisa danas su slavili na domaćem terenu protiv Girone sa 3:2 u meču 20. kola španske La Lige.

Betis je odlično otvorio današnju utakmicu i već u 12. minuti poveo sa 1:0 kada je prekrasan gol iz slobodnog udarca postigao Cristian Tello. Međutim, Girona se brzo oporavila od toga i gosti su do kraja prvog poluvremena uspjeli doći do preokreta.

U 36. minuti Girona stiže do poravnanja kada je Portu asistirao, a Garcia je pogodio sa 1:1. U samom finišu prvog dijela gosti su došli do preokreta. Veliku grešku odbrane domaćih koristi Portu koji još jednom asistira, a ovaj put za 1:2 pogađa Doumbia.

Girona je u nastavku meča igrala dosta defanzivnije kako bi sačuvala prednost, no nisu dugo izdržali. Betis je već u 54. minuti uspio da dođe do 2:2 kada je mrežu gostujućeg tima zatresao Loren. 

U trećoj minuti sudijske nadoknade velika greška gostujuće odbrane i penal za Betis. Odgovornost je preuzeo Canales koji je rutinski pogodio za 3:2 i veliku pobjedu domaćeg tima nakon još jednog prekoreta na ovom meču.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Betis je trenutno na sedmom mjestu sa 29 bodova, dok je Girona deseta sa pet boda manje od današnjeg protivnika.

Promo

Top Komentari

amadeus21
kakva utakmica ??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi