Drama prije finala Lige prvaka: "Heynckes je mislio da su igrači k*rvini sinovi"

Na kraju je otišao iz Reala

Drama prije finala Lige prvaka: "Heynckes je mislio da su igrači k*rvini sinovi"

Nakon 32 godine čekanja Real je 1998. uspio vratiti trofej Lige prvaka savladavši u amsterdamskom finalu Juventus s minimalnih 1:0.

Kraljevi su uspjeli da se suoče sa Zidaneom i Del Pierom, a gol odluke bio je djelo crnogorskog nogometaša Predraga Mijatovića, koji je time svoje ime ispisao zauvijek u historiji Real Madrida, u kojem je kasnije radio i kao i kao sportski direktor.

U vremenu kada se 'ušati pehar' vratio u špansku prijestolnicu, sve je izgledao kao iz bajke, međutim samo sedam dana uoči utakmice se u Realovom kampu odvijala prava drama zbog neslaganja trenera Juppa Heynckesa s nekolicinom igrača.

Prisjetio se toga i tadašnji predsjednik Reala Lorenzo Sanz.

"Pozvao sam Juppa i pitao ga šta radi. Objasnio mi je da mu je ego povrijeđen i da ne može više raditi s ekipom. Potom sam okupio 7-8 važnih igrača i rekao im da Jupp ne može raditi s njima te da misli kako su oni k*rvini sinovi, odnosno da ne može pobijediti s njima", prisjetio se Sanz.

Real finale nije dočekao u najboljoj formi, no svejedno je na kraju slavio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Heynckes nas je učinio evropskim šampionima, nije uopšte bio komplikovan, ali nije bilo smislo da situacija u ekipi ostane kakva je bila. Morao je otići."

Za novim poslom Heynckes nije dugo tragao, već sljedeće godine je preuzeo Benficu, da bi u nastavku trenerske karijere još vodio Athletic Bilbao, Schalke, Borussiju M'Gladbach, Bayern...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi