Marcelo je bivši u Realu, trojica su kandidati za poziciju lijevog beka
Fantastični brazilski lijevi bek na izlaznim je vratima Reala. Zaista je teško očekivati da će i u narednoj sezoni nositi dres Kraljeva iz Madrida (Foto: EPA)

Kraljevi biraju novog defanzivca

Marcelo je bivši u Realu, trojica su kandidati za poziciju lijevog beka

M. Šljivak

Brazilski fudbaler Marcelo (30) vjerovatno će napustiti redove madridskog Reala nakon 12 godina u klubu.

Sjajni 30-godišnji fudbaler igra veoma lošu sezoni i proglašen je za glavnog krivca za loša dešavanja unutar kluba.

Zbog toga, ali i zbog povreda koje je imao, trener Santiago Solari ga u nekoliko posljednjih utakmica ostavlja na klupi.

To naravno Marcelo ne želi da trpi. Najavljen je njegov odlazak iz kluba, a rukovodstvo Kraljeva već razmišlja o njegovim zamjenama od naredne sezone.

Španski mediji tvrde da su trojica kandidata za mjesto lijevog beka u madridskom timu. To su David Alaba (Bayern), Marcos Alonso (Chelsea) i Alex Sandro (Juventus).

Posebno zanimljiva opcija je Alex Sandro. Poznato je da Juventus silno želi dovesti Marcela u svoje redove i moguće je da dođe do novog posla između dva evropska velikana.

Ono što je sigurno da dvojica fudbalera neće igrati u istom timu. Nema šanse da će ijedan pristati da bude konkurencija drugom, pa opcija zamjene igrača djeluje jako dobro.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sve oko potencijalnog pojačanja Reala na lijevom beku biće poznato na kraju sezone. Do nje ima još mnogo i vrlo je moguće da dođe do određenih promjena u samoj ekipi Reala.

Marcelo je za 12 godina u redovima Reala odigrao 476 utakmica i postigao je 36 golova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Celtic
laba (Bayern), Marcos Alonso (Chelsea) i Alex Sandro (Juventus) Pa ovo su sve slabiji igrači od njega i panjevi obični, pa bolje od njih igra i ovaj što mjenja Marcela trenutno.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi