Španci konačno saznali zašto je Ronaldo napustio Real Madrid!

Prešao u Juventus

Španci konačno saznali zašto je Ronaldo napustio Real Madrid!

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo prošlog ljeta je šokirao fudbalski svijet odlukom da napusti Real Madrid i karijeru nastavi u dresu Juventusa.

Ronaldo je proveo devet sjajnih sezona u kraljevskom klubu i bio je jedan od najzaslužniji za dominaciju Real Madrida u protekle tri sezone. Međutim, nakon što su prošle sezone odbranili Ligu prvaka portugalski fudbaler je sve šokirao odlukom da napušta Santiago Bernabeu.

Portugalac je poručio Florentinu Perezu da više nije zadovoljan u ovom klubu i da je već odlučio da mu je novi izazov odlazak u Juventus. Perez mu nije stajao na putu i odlučio ga je prodati za oko 100 miliona eura, ali je svima bilo itekako jasno da su Kraljevi ostali bez svog najboljeg igrača.

Mnoge špekulacije kruže već mjesecima o tome zbog čega je Ronaldo napustio Real Madrid kada je u tom klubu imao sve što je htio. Nekadašnji predsjednik ovog kluba Ramon Calderon izjavio je za španske medije da itekako dobro zna razlog Ronaldovog odlaska.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Cristiano je tražio povišicu nakon što je po treći put zaredom Real Madrid osvojio Ligu prvaka, ali mu je to Florentino Perez odbio. Bio je izuzetno ljut jer je Perez već planirao da uloži ogroman novac u dovođenje Neymara što se njemu nikako nije sviđalo", počeo je Caldero, te nastavio.

"Florentino je bio toliko bezobrazan da mu je rekao da može ići ako nađe klub koji će za njega platiti 100 miliona eura što je Ronaldo na kraju uradio. Niko ne može da vjeruje da je Real preko noći ostao bez najboljeg fudbalera, a sada vidite koliko se to osjeti u igri ovog tima. Perez je odličan predsjednik, ali nikako ne može da prihvati igrače koje sam ja doveo prije njega, uključujući i Ronalda. Isto se desilo s Casillasom, Raulo, Robbenom i Sneijderom. Sve ih je otjerao dok je došao".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

king11
imal neko još kakvu sportsku stranicu da prati, mislim ozbiljnu stranicu
0 1
LOLLOL
Biznis je biznis.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti