Prekinut derbi Betisa i Seville nakon što je Jordan pogođen plasitčnom šipkom u glavu

Utakmica se neće nastaviti večeras

Prekinut derbi Betisa i Seville nakon što je Jordan pogođen plasitčnom šipkom u glavu · Zvanično

E. Čaušević

Betis i Sevilla trebali su večeras odigrati utakmicu osmine finala španskog Kupa kralja.

Od početka meča gledali smo odličnu utakmicu, a Sevilla je u 35. minuti uspjela da utiša domaće navijače kada je došla do prednosti.

Pogodak za goste zabio je Papu Gomez nakon asistencije Torresa, ali slavlje navijača Seville nije dugo trajalo.

Samo četiri minute kasnije Betis je poravnao na 1:1. U centru pažnje našao se Nabil Fekir koji je postigao nestvaran pogodak direktno iz kornera.

Nakon toga nastala je erupcija oduševljenja na tribinama, a jedan od navijača Betisa je napravio nevjerovatnu glupost. Bacio je plastičnu šipku kojom je pogodio u glavu veznjaka protivničkog tima Jordana koji je bio odmah ispred sudije.

[twitter]https://twitter.com/antonio_206/status/1482463647389691909[/twitter]

Glavni sudija odmah je odlučio da prekine meč i poslao je igrače oba tima u svlačionice. Igrači Betisa su to odbili i ostali na terenu, ali uzalud.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pola sata kasnije pozdravili su se s navijačima i bilo je jasno da se meč večeras neće nastaviti. Još uvijek se čeka zvanično saopštenje šta će se desiti s ovom utakmicom.

Španski mediji navode da će se vjerovatno igrati u drugom terminu pred praznim tribinama, a pojedini pišu da bi se odluka mogla čak donijeti za zelenim stolom i to u korist Seville.

Promo

Top Komentari

BigBabo
Pa nisu normalni covjece, da se ovo ovakvo nesto desilo na BH terenima nebih nas bilo na mapi.
4 2
MaDaj
Zaebane su “plasitčne” šipke
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi