Užasna organizacija: Hiljade navijača na velikoj vrućini, bez vode, ostalo bez ulaza u fan zonu

Šta se dešava u Kataru?

Užasna organizacija: Hiljade navijača na velikoj vrućini, bez vode, ostalo bez ulaza u fan zonu

Esmer Oštraković

Još kada je Katar dobio domaćinstvo ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, cijeli svijet je bio podijeljen oko načina na koji će sve organizovati.

Jedni su tvrdili da to neće ličiti na Svjetsko prvenstvno, dok su drugi stali uz organizatore koji su tvrdili da će Mundijal biti jedan od najbolje organizovanih ikada.

Ipak, ono što posljednjih dana stiže iz glavnog grada Katara, Dohe, je apsolutno suprotno svim tvrdnjama koje smo mogli do sada čuti.

Naime, Daily Mail je prenio vijest kako su hiljade navijača iz cijelog svijeta stigli u Katar, te su na ogromnim vrućinama satima čekali u redu kako bi ušli u FIFA-in navijački park.

Taj park trebao je biti otvoren od 16 sati po lokalnom vremenu, a navijači su krenuli da se okupljaju ranije kako bi osigurali brži ulazak.

Pola sata prije nego što je park trebao biti otvoren stvorili su se veliki redovie, a vrata su otvorena samo na sat vremena, pa je veliki broj navijača ostao ispred ulaza.

Oglasi

Uprkos velikoj vrućini navijači nisu mogli kupiti vodu dok su čekali da se otvore vrata kapije, što je užasno za svakog čovjeka.

"Čekamo ovdje dva sata. Ne možemo kupiti vodu. Ne znamo kada ćemo ući. Ljudi koji rade u osiguranju ne žele da pričaju sa nama. Nadam se da ćemo ubrzo ući", rekli su navijači iz Meksika.

Zanimljivo je to da ulaz na kojem su bili navijači iz Meksika je iznenada zatvoren bez ikakvog obrazloženja od strane organziatora.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Navijači koji žele da napuste fan park moraju hodati petnaest minuta jer je najbliža stanica samo za izlaz.

Ali ni tamo se ne može niti kupiti voda, ali niti napuniti boca sa vodom. Zaista još jedno neprijatno iskustvo za navijače u Kataru.

Top Komentari

Bellatrix
Vruće djevojke vas čekaju na -- Hot24.pw
1 1
nakopitam
Sepp Blater like this
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi